Rainbow Arch Over Clouds

Tolstoj lånar ut sin pulka

 
 

Det är en domedags-mörklblå himmel som drar över våra delar av Småland. Ett spöregn analkas såhär lagom till tolvslaget. Men solen lyckades tränga sig igenom och Elma och Juno med matte och husse kom hit nu under förmiddagen för att testa på hundpulkan. Juno har aldrig dragit pulka, men Elma är ju en draghund ut i tassarna. Hon älskar att dra, och fick gå många vändor ute på den änsålänge snötäckta ängen här i byn. Men den där Juno var superduktig. Tänk att hon skulle fixa det så bra och tyckte det var så kul!. Sådant blir en ju så glad av att se, då är det bara själva skaklet som hon tycker är lite jobbigt. Hur som helst så är tjejernas matte sugen på att köpa lite ordentliga draggrejer till gänget, då de bara har ett dragsele att tillgå. 
 
Tolstoj var rätt nöjd med att inte dra så mycket dock, men mindre nöjd med att inte få leka. Juno var för första gången grinig på honom när han försökte få igång henne, annars kan det ju vara tvärtom, att Tolstoj grymtar till när hon vill leka. Juno löper nämligen, så där finns ju förklaringen. Men hon var lika glad som vanligt att se honom, men tyckte inte alls han var kul annars. Elma däremot var nog rekordlite grinig på honom, det var till och med lite bus på gång. Och roligast av allt; de drog tillsammans! Tänk att det fungerade utan att Tolstoj tyckte det var lekdags och utan att Elma tyckte han var störig. Gemensamt intresse, liksom. Och för första gången fick jag se selet tydligt "in action", har bara haft det ett par ggr på promenader. Nja, som sagt, för långt. Blir till att sy till det och sedan testa igen. 
 
Tolstoj fick mer än ett tokryck och Juno fick lite oönskad uppvaktning, speciellt när Juno eller Elma kom tillbaka från tur på ängen. Han fick sig några lugna fina tillsägningar av damerna för sitt burdusa sätt, och det kunde han ju ha. Så en fick ju styra upp honom, vilket resulterade i att han fick vara kopplad. Han är ju så lurig också. Går och nosar lite avslappnat sådär, och så pang i röven på Juno, eller ett busskutt. Ett tag så hängde Elma på, medan Juno inte ville. Så det blev helt tvärtom och lite snurrigt för min lurv, och han tittade på och fattade inte alls varför det var på det här sättet. Varför jag inte lät honom gå fram och bjuda in till bus. Knassötnöt. Är inte lätt att vara hanhund. 
 
Här följer lite bilder, och pulklånarna finns på den här bloggen lufega.blogg.se, där kan ni kika in och kolla på fler bilder från idag: 
 
 
 
 
 

Kommentera här: