Rainbow Arch Over Clouds

Cykelvagnen fixad!

Dallan ringde från jobbet för ett par timmar sedan:
 
- Har ni varit ute med cykelvagnen ännu?
- Nej, den har ju punka ju.
- Nej, jag fixade det imorse, gick upp vid fem på morgonen och donade med det i 45min.
 
Vilken galning! Vilken hjälte! (men varför sade han inte det tidigare?)
Jag frågade Igor om han ville åka vagnen, och han sade "vanen", och gick till hallen. Så då var det ju inget snack. Vi skulle ut innan solen gick ned, och det lyckades vi med. Blev en lång uppvärmning och ett kort drag. Även fastän Tolstoj skulle behövt köra ett riktigt långt ett idag märkte jag när jag väl kopplade på honom. Körde ångvältsstilen nämligen den mesta tiden, och det blev till att springa med. Och efter en stund fick han upp något spår också, så då var det nosen i backen medan han drog. Men han lyssnade bra och drog inte för fort, så det var ju inga problem egentligen. Och Igor var så nöjd så nöjd. Tolstoj fick till och med en drös klappar när av Igor när vi kom hem som tack för en rolig snabbtur. Hann nästan med att fota det också:
 
 
 
 

Slingrar mig vidare på Letterboxd

Jag skriver galet mycket recensioner på engelska numera på Letterboxd, vilket jag har nämnt då och då. Det roliga är att jag nu har över tvåhundra följare och slog gilla-rekord på en recension nyligen. Jag som har så medelmåttig engelska, och just denna recension vet jag inte vad det var så speciellt med. En del gillar ju säkert för att en själv har gillat något utav dem, av ren snällhet alltså. Så är det nog med de flesta av mina gillar.  Det är ett väldigt vänligt community med en trevlig skämtsam ton i kommentarerna. Är väl säkert så eftersom det är ett relativt litet community som verkar samla mest riktiga filmnördar. Då har en ju för det första ett gemensamt intresse även fastän inte har samma smak. Och för det andra så är nog de flesta intelligenta nog att veta att det kanske är bäst att hålla käft iställer för att slänga ur sig otrevligheter. Jag hade dock önskat att någon hade påpekat alla fel i mina recensioner ibland, för jag upptäcker dem själv efter ett tag och skäms då över att ha publicerat något så uselt. Å andra sidan så kan jag i alla fall skylla på att jag är svensk.
 
Tänkte att jag skulle kopiera in den lilla korta recensionen som så många har gillat, så kan ni döma själva:
 
 

The Lair of the White Worm 1988 ★★★★

Terése Flynn’s review:

It starts off like a creepy mystery, set out in the English countryside. Then BAM! Jesus on the cross with a huge serpent coiled around him, nuns getting raped, blood, fire... then it's calm again. Back to Hugh Grant and his girlfriend, back to the guy who looks like a caricature of Hugh Grant and his girlfriend. Back to the sneaky lady in the mansion, getting more and more vicious by the minute.

As our Lady Sylvia March reveals more of her true self, the better the movie gets. And there's more than one memorable scene in this Ken Russel movie. Plenty of phallus symbols, gore and cheap effects. How can you not love it? The Lair of the White Worm is so much fun. The dream sequences are fantastic in all their silliness, I love how casual (almost) everyone is taking all the strange things going on, and Amanda Donohoe is amazing. I actually liked Hugh Grant too. Never having understood what's so charming about him before that felt kind of strange. Maybe it's an age thing? I'm getting kind of old. Before I know it I will lust after guys like George Clooney as well. Scary thought.

 

Den sista chilin

 
Nu är frosten här varenda natt, så då bestämde Dallan att den chili som har fått vara kvar ute och mogna till ordentligt, skulle in. Har plockat sååå mycket chili i år. Det jag plockade in idag är nog bara en femtedel. Så har vi gett bort ett par hela plantor också. De som alla var så ynkliga och halvdöda när vi ställde ut dem. Trodde aldrig de skulle ta sig.
 
Igor hjälpte till att plocka chili, och smakade till och med. Först på fel håll, men sedan vågade han på sig ett bett på det röda. Men jag fick panik då jag kom på att en del har varit giftstarka. Ni vet, när de inte ens smakar chili utan bara rent gift som värker i munnen jättelänge efteråt. Så jag tog den ifrån honom i panik, och så smakade jag själv. Tur. Det var en mild en. Så då fick han äta upp den i lugn och ro.
 
En promenad, gjort en pizza och lekt med vatten har vi hunnit med också, och Tolstoj har varit med på det mesta. Han är sitt pigga vanliga jag idag igen, och låg inte och sov vidare när vi gick upp. Om cykelvagnen var hel hade vi gett oss iväg idag, och däcket hade varit fixat om jag inte sade till Dallan att han inte behövde hjälpa mig med det sent igår kväll. Jag vågar mig inte ge mig på det där helt själv, men skall lära mig till nästa gång det händer. För det lär ju hända igen. Vi kör ju på allt utan asfalt med den där, så det var ju bara en tidsfråga innan det hände.
 
Super colours rainbow style på bilderna (har jag berättat att vi hittade den där jackan begagnad inne i stan för 200kr? Sådan galen tur!), och så ett par på lurven också och hans underull som har fastnat lite här var på tomten efter vi borstat honom: