Rainbow Arch Over Clouds

The rise of the hundkoja

Denna veckan alltså. Vi blir "våldgästade", vi bygger, vi slänger pengar omkring oss och det är ett jädrans promenerande. Men vi fokuserar på byggandet, tycker jag, och att bara få hit byggmaterial har ju varit en historia i sig. En livsfarlig historia, en bråkig historia, samt en dyr historia (inte virket i sig).

Men virket är här, och byggandet har inletts. Vi satte igång med kojan först och så slänger vi upp själva inhängnaden sen, men innan kojan, och trallen den skall stå på, kunde byggas, så var det till att riva förra ägarens bygge. Riva riva, bära bära, riva riva... och så var en hel dag borta.

Nu har vi kommit så långt att själva däcket och det isolerade golvet är klart. Jag har mest skruvat (fan vad med skruv det går åt) men det tycker jag är bra nog.  Jag är ju trots allt främst planeraren och arkitekten.i byggprojektet (intalar jag mig själv). Här är en bild på hur det såg ut precis innan det packades ihop för dagen:

 
Jag vet inte om det förmedlas hur stort det faktiskt kommer att bli, men själva hundhuset kommer bli 3m långt, 1,3m djupt och ca 90cm högt (inne). Varför så stort, undrar ni kanske? Jo, för det ska få plats 3 stora hundar. Allt virke har gått på ca 4500kr, men så har vi märkt att det behövs lite mer osb-skivor, och jag köpte massa mer skruv idag med. 

Imorgon bitti åker hela familjen, minus Juno, till Sthlm för några dagar. Då tar byggandet en paus, men när vi kommer hem så sätts det inte bara igång att byggas hundkoja igen, utan jag ska också bygga ihop min pawtrekker som anländer imorgon! Jag fick mejla leverantörerna då det tog sådan tid, och deras svar och ursäkt hamnade i min skräppost, så det var en trevlig överraskning nu under kvällen, då det fortfarande står på hemsidan att min order "is processeing". 
 
  

Kommentarer:

1 Jossan:

Så himla härligt väder ni har ! :)

Kommentera här: