Rainbow Arch Over Clouds

Valpfeber

Då har en varit på roadtrip med Elmas matte igen, och idag var målet att kolla in lite valpar hos en ensam medelålders man mitt ute i ingenstans. Och nästan sju timmar senare så är vi nu hemma båda två och Elma kommer inom 1månad få en liten hundkompis.

Mamman fick vi ju träffa och hon var en urmysig, glad och kelig rottweiler, modell mindre. Välskött och välgödd var både hon och den lilla "kinesen" som hon bodde med och alla valparna hade fint hull och bodde bra. Nu var visserligen lägenheten i övrigt helt hemsk, men det blir väl lätt så när en bor ensam på äldre dagar med sina djur. Han tyckte för övrigt det var lite jobbigt att vi var där, men lättade upp betydligt när M skulle köpa och blev hundra gånger mer tillmötesgående och trevlig. Och då kändes det hela bättre också.

Valet föll på en av valparna som var helt svart. Pappan hade nämligen rottweiler med stänk av labbe, så den klassiska rottis-teckningen hängde inte med på alla valparna. Men det gjorde inget, tvärtom, och så var just den tiken (som det blev) så trevlig och lagom framåt också.

Nu ser jag ju fram emot att vara hundvakt, och M "skyller" lite på mig att det blev som det blev. Det var nämligen jag som manade på för ett par veckor sedan genom att säga att det var klart de skulle skaffa en hund till om de hade möjligheten, och då drog maskineriet igång på allvar. Och jag är väldigt glad för deras skull, det är härligt med liten valp trots att det är jobbigt. Och Elma tog de hem som 5månaders, och det är ju inte riktigt samma sak som en skrutt på 8veckor.

 

Jag och Dallan vågar inte ge oss på att köpa en blandras, men visst är vi sugna på valp. Men det får bli när vi har mer pengar,

 

Här är en bild på det lilla livet som kommer få det väldans bra hos sin nya familj;