Rainbow Arch Over Clouds

Kopplad träff med härlig bullterriervalp

Då har Tolstoj fått gruffa av sig lite med en annan hund för första gången på länge. Tyvärr inte okopplad, så det blir ju lite begränsat och dumt egentligen, men både jag och Dallan var så sugna på att träffa den "lilla" valpen att vi tänkte att vi kör på ändå, nu när vi ändå var inne i stan och allt. 
 
Vi mötte upp dem i parken i stan, och mötet gick jättebra. Massa nos utan att någon verkade tycka det blev för mycket eller att det blev för stelt, och så satte Assar igång och ville leka. Tolstoj var väl inte sådär jättesugen att bli hoppad på, grymtade och morrade men hängde sedan med i leken. Dock var vårt monster inte alls så försiktig som han kan vara, men det tyckte bara den lille bullterriern var jätteroligt. Kanske för roligt, och det gick väl sådär att gå en promenad med dem. Var det inte den ena så var det den andra som gjorde klumpiga lekinviter. Ja, min lurv är väl kanske inte den bästa förebilden precis. Men överlag så tyckte jag att både skötte sig bra.
 
Någon som inte skötte sig så bra däremot var Dallan, som lät Tolstoj springa efter änderna ut i vattnet. Jag som tränar och tränar på att han skall ta det lugnt runt änderna, vilket han också kan. Men det skulle inte förvåna mig att det är förstört nu. Som tur är så blev inte änderna allt för upprörda, utan förstod snart att de var trygga på djupt vatten, och Tolstoj gav tillslut upp. 
 
Sedan så tyckte husse till Assar att hans lilla halvåring blev lite väl stissig, men vi försökte lugna honom med att Tolstoj var mycket värre i den åldern runt andra hundar, och att vi tyckte han skötte sig jättebra. För det gjorde han. Klart det blev lite drag i kopplet när en gärna ville leka med den där stora roliga hunden som gick precis i närheten. Tolstoj är ju ändå 3år äldre och kunde inte heller hålla sig ibland, även fast han kanske uppfattades som lugnare därimellan. 
 Väldigt tuff hund till sättet också, som sig bör när det är en bullterrier. Andra hundar hade säkert tyckt Tolstoj var lite läskig, men inte han. Tvärtom som sagt. Allt Tolstoj gjorde var bara jätteroligt. Bli nosad på, slickad i örat utav, bli nafsad av osv. Han tog allt med ro och fick till och med något glädjeryck och sprang omkring i de där härliga cirklarna som en känner igen så väl. Så med det i åtanke så var allt det som inte gick så bra helt okey ändå. De tyckte iaf inte illa om varandra. Och Tolstoj brukar låta sig bli klättrad på efter en stund när han förstått att inget farligt kommer hända. Är bara en tråkig osäkerhetsgrej som han fått med sig genom åren, antagligen för att han har haft ont i höften då och då. Vi får se vad fysioterapeuten säger när vi väl tar oss för att stämma upp ett möte nu inför vintern.