Rainbow Arch Over Clouds

Fästingmedlet Seresto?

Har precis varit en vända ut i skogen med monstren, och kom att tänka på att vi verkligen måste köpa fästingmedel, för nu har det ju satt igång. Är dock i valet och kvalet när det kommer till vilket medel vi skall välja i år. För förra året (precis som föregående) så körde vi frontline (spot-on). För det första så är det fasligt dyrt då det måste köras i flera omgångar, och för det andra så var det som om det var helt verkningslöst förra säsongen. Massvis med fästingar varje dag, och då var inte ens alla döda. Nu var det visserligen väldigt mycket fästingar förra året, men nu i år lär det ju bli än värre med tanke på den milda vintern. 
 
Bäst skall ju Scalibor vara, men det är också starkast och giftigast (såklart det är bäst då liksom). Alternativa metoder körde vi med första året, och det är uteslutet även fastän det fungerade bättre än senaste omgången med frontline. Men Seresto då tänkte jag. Har läst runt lite och det verkar vara värt att prova. Fortfarande giftigare än Frontline (spot-on), men inte så pass som Scalibor, men väldigt effektivt. Har inte lyckats hitta mer biverkningar än håravfall och klåda heller. Verkar ju även vettigare för svenska förhållanden då det är samma verksamma medel i som i det en använder mot rävskabb. Gott om räv har vi in på husknuten, så det vore ju inte helt fel. 
 
Är det någon som har testat Seresto? Är första gången jag hör talas om det nämligen och jag tycker inte det finns sådär jättemycket att läsa när det kommer till människors erfarenheter. Är lite bråttom nu så gärna lite hjälp på den här fronten... Nu måste jag fortsätta underhålla barn och hund utomhus litegranna. 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Karro,Kajsa och Hero:

Vi använde Seresto på hundarna förra året och jag är väldigt nöjd det håller ju i 8 månader också så en tidig vår som denna är det ju perfekt. Jag uppskattar också att hunden kan bada med halsbandet utan att skada naturen då mina båda badar massor på somrarna och det har löptid varit ett problem innan när vi använde Scalibor.

Hero och Kajsa fick varsin fästing förra året och då var vi ute i skogen i princip varje dag hela förra sommaren. Jag upplever ingen större skillnad mellan seresto och Scalibor men väljer seresto dels för badandet och dels för att det inte är lika giftigt :)

Svar: Tack! Fick lite bra erfarenheter genom medlemssidan "hundbloggar" på facebook också. Bara bra erfarenheter, så det verkar lovande. Det blir helt enkelt till att testa :)
Terése Bouvier

2 Michaela:

Hej!
Jag har ju inte FB och bara en vanlig mobil numer samt att vi har haft fullt upp här hemma...

Vi undrar om ni är sugna på att ha Juno på fredag?
KRAMAR
Hoppas ni mår bra!

Svar: Men du har väl samma nummer? Skriver ett sms :)
Terése Bouvier

3 Sandra:

Häftig/fin bild =)

Svar: Tack! Ägaren till finisen i förgrunden var mycket nöjd också :)
Terése Bouvier

Kommentera här: