Rainbow Arch Over Clouds

Reiki för hund

Vi kan börja med ett par korta stycken om reiki från Reikiförbundets hemsida
 
"Reiki skiljer sig också från andra metoder genom att healern inte styr eller manipulerar energin medvetet, utan endast fungerar som en kanal. Reikin får flöda dit mottagaren behöver den bäst för tillfället.

Ordet Reiki består av två japanska ord, rei och ki. Rei kan översättas till universell, vilket innebär allomfattande. Men det betyder också högre visdom, Gudsmedvetandet, den dolda styrkan, etc. Översättningen man väljer är beroende på trosuppfattning. Ki är livsenergin, som flödar genom allt levande; människor, djur och växter. Som tidigare nämnts finns det flera sorters ki / livsenergier och Rei-ki är den livsenergin som bäst organiserar flödet av de underordnade formerna av livsenergi i sinnet och i kroppen. Lübeck menar att Reiki kan liknas vid en typ av kontrollprogram och att det även kan översättas till "Själskraft" eller "Andlig kraft".

Det är alltså en universell livsenergi som strömmar igenom Reikiutövaren. Denne använder inte sin egen energi, utan är enbart en kanal för energin. Reikiutövaren behöver inte kunna ställa diagnos eller veta vad som behöver helas. Reiki har större visdom än vi."

 
 
Jag ser mig själv som en rationell människa. Jag tror på vetenskapen och jag är inte det minsta religiös. När jag då för några månader sedan blev erbjuden att testa på reiki / bli reiki-healad av en vän så var jag såklart skeptisk, men när jag läste orden "Man måste inte tro på reiki för att det skall fungera" så tänkte jag att det verkligen inte skadar att testa.
 
En sak ledde till en annan, och nu sitter jag här och är initierad i Reiki, vilket innebär att jag själv kan utföra reiki på djur och människor. Nu var det bara någon vecka sedan som min initiering gjordes, så jag har myyycket träning framför mig, men jag är pepp. Jag gör min "reikigympa" på mornarna och min meditation så ofta som jag känner att jag kan ta mig tid för det.
 
Det som är mest spännande med reiki är just detta att en inte behöver tro på allt flum för att det skall fungera. Det ÄR någonting som händer som inte bara är ren placebo, och det är väl därför det har visat sig ge resultat på djur. Jag som är lite halvt hundgalen (och djurgalen överlag) tänkte därför att jag skulle sikta in mig på djur främst i framtiden, och jag har ju två hundkanditater att öva på här hemma. Jag har även möjlighet att öva på en hel del andra djur, så som katter och hästar, och målet jag har med min reiki är främst att kunna inbringa den där lugnande effekten som reiki har, utan att behöva vara rädd för att något galet skall hända. Och i och med det lugnet så hoppas jag att andra goda effekter kan komma med det. Några större förhoppningar har jag inte, men vem vet? Desto mer jag kommer använda mig av reiki, desto mer kommer jag säkerligen känna av att det allt är något oförklarligt som sker. 
 
Det vore intressant om någon som klickar sig in här har erfarenhet utav att få reikihealing på sin hund, eller har erfarenhet av reiki på djur på annat sätt. Kommentera i sådana fall gärna med några rader om det.
 
En bild på försökskaninerna från idag får avrunda detta ämne för den här gången:
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sofia:

Intressant. Själv är jag en skeptiker till det mesta av såna behandlingar. Men man ska ha ett öppet sinne och inte avfärda något utan att ha provat. Har funderat på att ge Theo akupunktur mot stress. Se om det hjälper.

Svar: Reiki, och annan form av liknande healing, kan ju jämföras med akupressur (vilket i sin tur då fungerar på samma sätt som akupunktur). Det är samma punkter på kroppen en riktar in sig på. I reiki så används då enkom beröring och då också viss värme i samband med avslappning. Fick prova på sambon här hemma som var vääääldigt skeptisk. Han tyckte det var en väldigt trevlig och härlig upplevelse iaf :)
Terése Bouvier

2 Carina:

Vad roligt! Jag håller själv på med reiki för hemmabruk - till mig själv, gubben och såklart hundarna. Jag tycker att de blir fortare frisk från någon åkomma om jag ger dem healing. Men, de är olika på att ta emot. Min mindre Royce han vill inte att jag ska hålla på för länge och den större han tål mer :)

Svar: Va kul! :D Det finns tydligen något laboratoriumtest på råttor där reiki har påvisat påskynda läkning. Skall dock ha tystats ner, men resultat om att reiki dämpar hjärtfrekvensen finns att finna, och det i sig kan leda till mycket gott hos stressade djur och människor ^^
Terése Bouvier

3 Lena:

Vad spännande! Jag är själv utbildad hundakupunktör och har jobbat med det i 5 år. Jag har funderat mycket på Reiki för hund och är jättesugen på att utbilda mig. Nu blir jag ännu mer inspirerad att se till att det blir av. :)

Svar: Vad kul! :D Hoppas du finner det lika givande som jag och hundarna gör :)
Terése Bouvier

Kommentera här: