Rainbow Arch Over Clouds

Nu går det undan

Kan väl börja med att ta i virtuellt trä. För jag måste nämligen skriva att; attan vad det går bra nu med plockmaten. Igor äter som en tok och det mesta slinker ner. Tog lite kort på honom idag i gåstolen snaskandes på jordgubbar, sojakorv (vilket han inte får mer då det kan vara för mycket salt i), potatissticks, kokade morötter i vinäger, olja, dill och gräslök och kidneybönor i vinäger, olja, oregano och chili. Idag har han också ätit kokt ägg (som slank ner bara om de smakade av citron), ost, plommon och bröd. Nu ligger han utmattad och sover efter ett besök hos lejonen där han stimmat omkring och bl.a ätit en massa! Nu är jag vid gott mod och hela kylen och frysen är proppad med saker som han skall få äta efter att vi idag var och storhandlade. Det blev t.om. en egen liten bebisgaffel och tallrik med sugkopp till vårt lilla matmonster. Pepp pepp.
 
 
 
 

Fåntratten i Blekinge

Nu har jag bara en liten grej som jag missat när det kommer till förra veckans eskapader. I onsdags var vi nämligen nere Blekinge och hälsade på Igors faster med make, små söta hundarna och så kusinen, såklart. Hen är så stor! Nästan lika stor som Igor fast hen inte ens är 4månader. Och det är så kul att se hur hen växer, nästan lika kul som att se sin egna knodd bli ett "riktigt litet barn".
Igor var dock (tråkigt nog) mer intresserad av de små hundarna än sin kusin, och höll på att leva runt på marken tillsammans med dem och för sig själv i timtal. Vi bjöds på jättegod mat och Igors faster hade till och med gjort iordning specialmat till Igor. Fick smaka något jättegott spännande mousserat rödvin också. Något som jag måste prova igen.
 
Det bästa av allt var dock kanske att de hade en gåstol som de lånade ut till Igor. Den har varit guld värd, och vi har ju varit jättedumma som har snålat in på en sådan! Tack åter igen!
 
Här följer lite bilder från när Igor höll på att stimma:
BIld 1 & 2: Fåntratt, dumstrut, conehead, nyfiken i en strut osv osv...    Bild 3: Är på hundjakt   Bild 4: Ena av fasters hundar som verkar vara lite förtjust i Igor.   Bild 5: Igor provar gåstolen för första gången.
 
 
 
 
 

Ansvarslös, koppellös.

Jag har lovat mig själv tusen gånger att aldrig ha Tolstoj lös vid bilvägen. För hur duktig en hund än är så kan en aldrig helt och hållet lita på att den inte sätter fart över vägen efter något djur eller liknande. Hur jag har beklagat mig över hur ansvarslöst det är att ha sina hundar lösa hur som helst. Men för några dagar sedan kunde jag dock inte låta bli. Klockan var runt tio och det var tomt på både bilar och människor, och jag lossade kopplet. Det gick jättebra att styra Tolstoj med lugn röst, och en behövde bara harkla till när han gick för fort och om han gick lite för mycket på vägen så lyssnade han till kommandot "vänster". Så gick vi nästan hela promenaden, och det är så skönt att vara koppellös! När Tolstoj är gammal och grå så kanske han (nästan) alltid kan få gå lös, men tills dess så får han vara kopplad för det mesta, trots att han kan vara duktig... ibland.