Rainbow Arch Over Clouds

Tryggare kan ingen vara

Vi har fasat för den här dagen. Dagen då vi skall få Igor att sova i sin egen säng. Nu tänkte vi dock att det verkligen var dags. Det har ju möblerats om på övervåningen, så nu står hans säng jättenära vår, och ja, vad skall en säga? Igår ville Igor på eget bevåg sova i sängen när det var dags för nattning, och nu när jag nattade honom så lade han sig där igen. Natten till idag så sov han hela natten i sängen, så jag förväntar mig detsamma denna natt. Vilken grej va? Att kanske slippa att gå tillbaka till skrikiga läggningar p.g.a. omställning till egen säng. Nä, nu går den lilla illbattingen och lägger sig själv i sin egna säng. Bättre flyt kan en inte ha! Så galet skönt att slippa trängas med honom i vår säng något mer också, men jag skall väl inte ropa hej ännu. Men jag är rätt nöjd ändå över att han är så trygg och stor nu att han självmant ville sova i egen säng. Speciellt med tanke på hur extremt närhetskrävande han varit sedan födseln. 
 
Något annat som är skönt är att han är så himla trygg hos andra numera. Idag så lämnade vi honom för första gången hos två vänner några timmar så vi kunde gå på bio, och det hade varit noll problem. Hade suttit och lekt lite för sig själv till och med, och var så himla nöjd med allting tydligen. Var superintresserad av deras möss också, och igår när han såg dem för första gången så sade han "mouse". Vilket är första gången han använder det ordet, men är tydligen något han snappat upp från barnprogrammen och äntligen fick användning för. Överhuvudtaget är det superkul att han börjar intressera sig för djur. Det blir nog ordning på mitt lilla barn, helt enkelt. Och det är kul att kunna skriva så mycket positivt om honom. Är en mycket stolt och glad mamma just nu, trots att han fortfarande går mig på nerverna som oftast. 
 
 
 
 

Vagndrag in i skymningen

 
Tolstoj är som oftast en väldigt sansad hund, och har så alltid varit. Han tycker inte många saker här i världen är sådär riktigt riktigt roliga. En av de saker han verkligen älskar är ju att dra vagn och pulka, och nu har vi haft en lång paus. Mestadels på grund av värmen, men också för att orken inte har funnits där från min sida. Hade säkert blivit några kvällsrundor fler om inte vagnen hamnade en halvmil bort, och ingen orkade hämta hem den på ett tag, och när vi väl orkade, ja, då tillät inte vädret det. Men nu är den hemma sedan ett tag tillbaka, och sover jag siesta när det är som varmast så orkar jag med en dragtur då och då i skymningen. 
 
Idag så hade vi fixat barnvakt. Jag och Dallan var och såg en tidigt bio och sedan skyndade vi oss hemåt. Fram med dragsele och efter som Igor så gärna ville följa med på dragturen så fick han sitta med. Hade tänkt att ta Tolstoj 15kilos-påse med hunfoder som kom från zoozoo.com för ett par dagar sedan istället nämligen, men det är klart att Igor får följa med om han vill. Även fastän det var lite väl sent. 
 
Tolstoj har sådant skutt i stegen när dragselet åkt på. Annars får en nästan dra honom från tomten nämligen. Men nu var han så himla glad och pigg. Är så kul att se, och när skaklet väl åkte på efter uppvärmningen så blev det åka av för Igor. I full fart satte vi iväg mellan kohagarna och jag fick helt enkelt lite välbehövlig motion jag också. 
Sedan gick vi lugnt hemåt den sista vägen, för att sedan spurta upp för den branta backen upp till huset. En liten lagom lång tur, men jag saknar våra timslånga små dragutflykter. Värmen får helt enkelt ta och tagga ner lite så vi kan bege oss iväg mitt på dagen igen. 
 
Mobilbilder blev det i all hast. Saknar min systemkamera som attan! 
 
 
 
 

Unghundsbesök

Den katiga hunde Kato är på besök. En jakthundsmix med extremt mycket energi. Både Tolstoj och Igor var lite skeptiska till hans närvaro till en början, men de drogs rätt snart med i hans charm. Igor kastade boll till honom, och Tolstoj lät sig bjudas in till bus efter att ha varit en riktig gringubbe till en början. Han kan vara så mot vissa hundar. En del accepterar han på en gång, andra vill han ha på lite avstånd till en början. Känna av lite, och säger ifrån om de är rakt uppe i ansiktet på honom för länge. Det är inte så att Tolstoj inte kan slappna av och dummar sig annars, men lite space kräver han om den andra hunden är för flängig och på till en början. 
 
Kato lyssnar bra, men ville så gärna få igång Tolstoj på bus. Men det tog ett tag, men nästa gång så kommer det nog gå snabbare. För Kato lär väl komma hit igen. Han fullkomligt älskade tomten nämligen. Massa med kul saker att leka och bära på, och så dammar att hoppa i. En sådan där riktig hundhund som Juno också är, men med ännu mer energi. Tolstoj orkar bara hålla igång sådär på kvällarna nu under sommaren, och vill bara ligga i skuggan, stackarn.