Rainbow Arch Over Clouds

Objektiv motvind

Igår så slant som sagt min kamera i golvet. Som tur är så kommer detta inte hindra mig från att ta bilder. För trots en jättestor spricka rakt över linsen så går det som oftast att få bilder utan stora fula ljusreflektioner. Vid inzoomningar går det bäst. Nu är jag dock på jakt efter ett nytt objektiv för en billig penning.

Innan kameran slant i marken så hade jag varit ute ett par timmar och njutit av det lite småkyliga vädret. Skönt att slippa den hemska sommarvärmen. Är liksom lite redan trött på sommaren fast den inte ens har börjat. Nu kan det bli höst och vinter på en gång tycker jag. Är ju ingen ordning på årstiderna ändå. Man undrade ju ett tag vart våren hade tagit vägen exempelvis. Den där övergången från vinter till sommar gick så fort där ett tag, men nu verkar det hela vara på rätt köl igen... Hur som helst så kunde vi äntligen vara ute mitt på dagen utan att vara orolig för att det läskiga stora eldklotet skulle bränna sönder oss. Vi tog en ordentlig promenad allihopa, sedan satt vi och hängde lite på tomten. Här är lite bilder från innan kameran hoppade ner och slog sig:

Bild 1: Har nyligen kommit på att det bästa sättet att ta närbilder på mitt svarta hårmonster är med inställningen macro. Så nu får jag nästan alltid helt ok bilder på honom.  Bild 2: Ja, det tog ungefär en vecka så hade tältet som Igors farmor och farfar kom med blåst sönder. Ikväll blir det till att silvertejpa åbäket. Vi sade väl säkert hundra ggr allihopa att det skulle hända, och att det var därför jag och Dallan inte köpte en sådan där billig variant.  Bild 3: Igor tycker alltid att gräset är roligare än alla leksaker en erbjuder honom. Självklart skall det provsmakas också.  Bild 4: Som tur är så kan man träna upp sin gräsplockarteknik på andra saker också.  Bild 5: Trött mamma med allvarsam bebis. 

v.22 - Billy's Balloon

Veckans lilla kortfilm som jag tänkte bjuda på är en simpel liten historia med simpla animationer. Den lilla streckgubben Billy sitter och fånglor medan han håller i en ballong, en ballong som snart verkar vara ute efter att döda honom... Ja, det finns inte så mycket mer att säga om detta. Kan dra lite kort information för att fylla ut lite.
Billy's Balloon är skapad av Don Hertzfeldt år 1998 och är nästan sex minuter lång. Hertfzfeldt har för övrigt gjort en hel del andra finfina små filmer som är värda att kolla in, men jag väljer att lägga upp denna då den gör mig glad.
Mycket nöje!

Rebel rebel

Är en sådan klant! Mitt i allt tumult här hemma så slant min nyinköpta gamla systemkamera ur mitt grepp och rakt ner i golvet. Kameran hamnade med linsskyddet nedåt, vilket gjorde att det tröcks in mot kameralinsen. Så nu har objektivet en gigantisk spricka rakt över linsen. Konstigt nog så ser jag än sålänge ingen skillnad på bilderna efter det inträffade. Fattar inte riktigt hur det kommer sig, men detta gör mig lite gladare efter att faktiskt ha gråtit en skvätt över att min väl använda ägodels missöde. Det är för övrigt en Canon EOS 400D/Digital Rebel XTi jag har (den som syns på bilden), med standardobjektivet som medföljer. Köpte den nyligen av en kompis för ett överkomligt pris efter att ha lånat den en längre stund. Känns iaf bra att jag inte klantade till det medan jag lånade den.

Tappade för övrigt två andra saker på ungefär samma sätt strax efteråt. Så jag skyller på att jag säkerligen råkat ut för en smärre hjärnskada. Möjligtvis pga den sömnbrist jag lidit av det senaste året.