Rainbow Arch Over Clouds

Utvärdering av första dagen med riktigt febrigt barn.

Jag skäms lite för att säga det, men idag har varit den bästa dagen på länge. Trots- och pga att Igor har varit febrig. Jag har nämligen fått uppleva hur det kan vara att ha en lugn bebis som sover länge och sött, gnäller lite men går lätt att tillfredsställa och kan vara hos en och bara mysa. Så som en föreställer sig att ett "lätt" spädbarn är, ja, så har Igor varit idag.
Sammanlagt har han sovit ca 7h i min famn, busat ca 30min, suttit i vagnen med mig och Tolstoj på promenad ca 1h, suttit och myst (lyssnat på musik, kollat i böcker och pratat) ca 1h och så amning och blöjbyten däremellan. Ja, ungefär så har dagen sett ut, och det har varit jättemysigt, såklart. Inte ständigt skrik, gnäll, stim, matkaos, vagnvägran och sömnlöshet. Och antagligen är det inget allvarligare än 3dagarsfeber, och nu har Igor ätit ett ordentligt mål mat och har ett halvt steg lägre i temp och är piggare än vad han varit på hela dagen. Så orolig är jag inte, mest glad och utvilad faktiskt. Tänk så konstigt det kan vara. Men nu får han lov att bli frisk inom två dagar, annars nojar jag ihjäl mig.

Vidare så har Tolstoj varit lite extra fin med Igor idag. Lite som han var medan Igor fortfarande var just ett spädbarn. Han puffar och nosar i rumpan och slickar massvis på honom. Han har också gett initiativ till lek 2ggr idag, genom att lägga sig med gosedjur framför Igor som han vill ha lite försiktig dragkamp med (något han bara gör med Igor, och som alltid går fint och lugnt till och verkar göra båda glada), vilket alltid slutar med att Igor får gosedjuret. Han verkar helt enkelt märka att Igor inte mår riktigt bra, eller så är han precis som jag lite glad över att han är så lugn för en gångs skull.

Muuu

Här handlas det nya grejer numera, idag fick jag hem tre fina böcker med ljud som jag hade beställt. Det är sådant som motiverar en att ta sig ut trots att orken tryter. Vi tog en rätt låg promenad för jag tänkte att Igor behövde den friska luften, sedan var det ju rätt så varmt ute och Igor var för dåsig för att protestera nämnvärt.

Böckerna var en given succé, men efter ett tag så gick han och hämtade sin ljudfria pekbok med djur som jag brukar göra djurläten till, så jag vet inte hur pass nödvändigt det var. Och hur ofta är Igor så lugn som idag. Är riktigt kramig och mysig nu när han är febrig, så som en tycker att han alltid borde vara. Men då hade han inte varit Igor förstås... Nu verkar det som om han vill sova lite igen. Postar ett par bilder från promenaden och en från när vi kollar i ena boken.

Feber

Min lilla plutt har feber och har efter 1,5h av vaken tid och 11h (rekordlänge) av spenderad tid i säng, redan sovit hos mig nu en halvtimme.
Vi kände att han hade feber nu redan inatt, och nät han vaknade (vid gott mod skall tilläggas) så indikerade örontempen på 38,5. Ingen superhög feber, men han är tydligt påverkad. När vi var förkylda han och jag nyligen så var han inte alls såhär dåsig. Har inte ens fått i honom en hel satsumas (vilket aldrig brukar vara några problem, tvärtom så brukar det inte räcka med en), nej, han har bara velat amma. Vilket iaf indikerar på att han har någon sånär aptit, och han somnade nu vid bröstet.

Jag gissar dock att det är pga att det är en ny omgång tänder på g, även fast han inte hade sådan här feber förra vändan. Han tuggar och dreglar nämligen ovanligt mycket, och redan igår var han extra klurig med maten. Han verkar helt enkelt plågad, och så febern nu på det, stackarn.
Igor var dock vid rätt gott humör en halvtimme iaf. Har därmed hunnit röja i badrummet under blöjbytet, har hunnit tömma ett köksskåp och lekt med Tolstojs överblivna frukost. Tolstoj äter aldrig upp sin frukost, och jag brukar plocka bort den så inte mössen frestas medan vi är på promenad, men ni stod den framme. När Igor var där och pilla så blev självklart Tolstoj helt plötsligt superintresserad igen, så idag har han faktiskt ätit en rejäl portion av bara torrfoder. Så det var ju mer lyckat än dåligt.

Nu skall jag fortsätta mysa med min sjukling och min petiga hund. När Igor vaknar blir det Alvedon för hela slanten. Bilder!