Rainbow Arch Over Clouds

Valpsuget

Har haft fullt upp med att sova och läsa på om en specifik hundras, samt mejla en uppfödare om valpar. Skrev ett superlångt inlägg om detta genom mobilen, men såklart hann allt försvinna när jag skrivit klart. Så jag får återkomma till det här med valpköpartankarna någon annan gång igen. Tills dess så vill jag bara meddela att det inte verkar hinnas med mer bloggande. Skall ta mig en kopp te och fortsätta klura och finurla och återkomma någon annan gång.

Höstfrisering av bouvier med hela familjen

Nu har Tolstoj fått sin höstfrisyr. Superfint och jättepraktiskt. Det är så mysigt när underullen klipps fram, för den är mycket mjukare än den sträva torra täckpälsen. Sedan så tycker Tolstoj det är skönare också. Det enda han inte gillar är det här med att klippa eller raka bort päls på öronen. Hamnar ju oundvikligen lite päls ner i öronen, trots att en proppar igen, men det brukar gå över efter någon dag. Sedan så får han det ju bättre då det inte blir så väldans varmt och fuktigt i öronen utan all päls. Ja, ni med pälsrik hund vet ju om allt detta... och sedan vet jag inte varför inte Dallan har Tolstoj på klippbordet, kanske tyckte han det var onödigt just idag.Här kommer lite bilder från händelsen, tyvärr bloggade jag ju inledningsvis av klippningen, så vi börjar när allt utan öronen är klippta.
 
Bild 1: Borstar till honom efter klippning främst på ryggen.   Bild 2: Igor försöker få sin pappas uppmärksamhet  Bild 3: Spanar   Bild 4: Inleder klippning av öron   Bild 5: Öronklipp   Bild 6: Igor på krigsstigen  BIld 7: Vill ha en sten som är under Tolstoj  Bild 8: Helbild på nyfriserad hund  BIld 9: Fina killarna kollar på pappa
 

 

Den herrelöse hunden

Vår bil är helt värdelös. Nu går bagageluckan inte att öppna efter att ha varit påväg att kärva ihop totalt i typ ett år. Varför har en inte tagit tag i det tidigare liksom? Nu går det ju inte att använda bagaget alls, vilket innebär att vi inte kan åka någonstans med hund och vagn. Och jag som hade planerat en liten utflykt, men nu blev det bara till att åka iväg och handla lite nödvändigt och lämna Tolstoj hemma. Stackars.
 
Väl inne i staden så fick vi lite hundsällskap ändå. När vi satt och värmde oss med en kaffe vid vattnen så dök det upp en herrelös liten hund från ingenstans. Den såg så himla trevlig ut, så vi började prata snällt med den och så kom den och satte sig vid oss. Den var supermysig och vi började se oss omkring efter ägaren, men det var ingen som dök upp. Men den lille hunden stannade hos oss och såg ut att spana därifrån den kom efter något/någon, så vi satt och väntade med den mysiga hunden på att någon skulle dyka upp. Efter fem minuter kom det en gammal tjock gubbe med koppel, Hunden sprang till honom och vi fick ropa till honom att han hade en mycket snäll och mysig hund. Egentligen skulle han väl fått en utskällning, men han hade tur att det var hundglada vi som satt där.
Såhär i efterhand så kanske vi skulle plockat upp Igor, men vi tyckte väl båda två att vi läste av hundens sinnestämning bra och Igor var lugn och glad. Och det gick ju bra också.
 
Innan dess så var vi i "vietnames-affären", vilken jag inte varit inne i på evigheter. Vet inte varför. Finns ju jättemycket gott där, och gick därifrån jättenöjd med en stor påse mumsigt (bl.a chilisåsen som Igor håller i på en av bilderna).
Sedan blev det mer matshopping och en runda på biltema. Dallan har varit ett grinigt arsle mest hela dagen och jag är helt avdomnad i huvudet. Skulle väl varit hemma och vilat istället, men det känns så förbaskat tråkigt. Igor är dock på tokdåligt humör han också, och har sovit och ättit rätt kasst. Han däckade påväg hem i bilen, men vaknade upp nästan så fort vi hade kommit hem nu för en stund sedan. Jag vill bara gå och lägga mig egentligen, men har hand om Igor nu som sitter här bredvid och leker med en tumstock i soffan, medan Dallan borstar och klipper Tolstoj... Well well
 
Instagramkort for you: