Rainbow Arch Over Clouds

Bara ett typiskt inlägg

Jag må vara märklig, men jag hade sett fram emot att det skulle vara regn idag. Tänkte nämligen det skulle vara mysigt att hänga inne allihopa, plocka lite, öva på att gå, träna trix med hunden, kolla på något avsnitt true blood, tvätta lite osv. Men nu skiner ju den där galna solen. Nu är det ju så att det iofs resulterar i att många timmar av dagen går åt till att gömma sig inomhus ändå, men det är liksom lite mysigare med regn.
 
Imorse, innan solen började trycka på ordentligt, så var vi dock ute allihopa. Igor hade som tur är inte glömt bort att klöver inte smakar så gott och Tolstoj var trött och gömde sig i skuggan.
Det övades på att gå med stöd på utemöblemanget och visst blev det några steg. Jag skall dock bli duktigare på att peppa honom till att kravla/krypa på hårt underlag. Något han är till synes lite skraj inför. Han ställer sig liksom på alla fyra, slänger sig som en vettvilling framåt, landar på mage och kravlar någon decimeter för att sedan ge upp och bli ledsen. Annat är det på mjukt underlag. Då rullas det när han fastnat t.ex, och några riktiga krypsteg har skymtats. Och så kan han ju kravla hur mycket som helst.
 
Annars så är planen att vi imorgon skall åka till min lillebror och han tjej för att snacka lite skit, luncha och ta lite kort på Igor i deras lilla "studio" som de fixat iordning i deras sovrum. Det var faktiskt Dallan som kläckte idén, och det känns roligt att han faktiskt verkligen vill åka dit också. Detta trots att vi båda två verkligen avskyr att åka bil med Igor. Han uppskattar nämligen inte det minsta att sitta still, och så långt ifrån oss (är ju säkert en halvmeter ifrån) under en längre tid än 5minuter. Och nu traglar han t.om. när man skall sätta ner honom i stolen. Skriker och spänner sig så man tror man skall råka bryta benen på honom om man sätter honom ner. Men men.. Nu håller vi tummarna för att vi kan lämna Tolstoj hos hundvakt, då lillebror har katt och det vore roligare för alla om den slapp sitta instängd nästan hela dagen. Tolstoj skulle nog tycka det vore roligare också för den delen. Måste komma ihåg att jag skall buda på mina drömskor (dödssnygga converse) och klänning imorgon bara, för något snyggt att ha till sommarens bröllop tycker jag att jag är värd. För tro det eller ej, ibland så bryr jag mig faktiskt om hur jag är klädd, men bara ibland.
 
Nu måste jag sluta att ordbajsa innan Igor flippar, jag underhåller honom ju inte tillräckligt nu när jag bloggar... Läste nyss ett inlägg om en viss liten bebis som låg i ett baby-gym. Gud vad jag har önskat att Igor kunde nöja sig med att ligga själv i ett sådant mer än 30s. Men men, nu har jag klarat mig igenom den perioden av hans liv ändå, och ingen kan säga att Igor har lidit brist på närhet och uppmärksamhet iaf.
 
Sluta ordbajsa var det ja! Här kommer lite kort från morgonen/förmiddagen. Och så är det dags för musikstund. Eftersom solen skiner så får det bli typ Dikanda, the Slits och Burning Spear eller nåt (och ja, Igors favoriter är snart tillbaka)
 
 
 
 
 

Men hallå, står jag själv nu eller?

Igor är i full gång med att hålla i sig själv och stå och gå, och är så pass stadig att man numera t.om vågar ta ett par kort fast man borde hålla koll. Ibland händer det att han släpper händer men har stöd ändå, då ser det ut som han står själv, och det ser för roligt ut. Tänk att det inte är lång tid kvar tills minimänniskan gör det på riktigt! Tills dess så får man nöja sig med syner som dessa. Se hur nöjd och förvånad han är själv över sitt stordåd. Skitig är han också, då han precis fått smaka massa grovt bröd.
 
 
 
 

Barnmatsböcker som ett grönt brev på posten

Har sedan innan Igor föddes siktat in mig på att köpa en specifik barnmatsbok vid namn "Grön Barnmat - inspiration och näringslära". Jag har dock av knasiga anledningar skjutit upp att beställa hem den fram till i måndags, och idag äntligen är den här! Och med den kom också ett litet häfte som kostade ynka 19 kronor vid namn "Barnmat råd och recept", den senaste utgåvan som också har laktovegetariska recept. För ja, jag kommer ge Igor nästan enkom vegetarisk mat, då det är den typen av mat som jag själv äter och lagar, samt för att jag tror att den är den bästa för våra kroppar. Har skrivit om detta tidigare i bloggen, och kommer säkerligen återkomma till det i igen vid ett annat tillfälla, men just nu så skall det fokuseras lite på själva böckerna jag fått hem.
 
Man kan tycka att det är onödigt att köpa böcker av den här typen numera, allt finns ju liksom på internet. Jag anser dock att det känns skönt och tryggt att ha allting på pränt och inbundet, så man lätt kan plocka fram och läsa din lite när och varstans. För även om jag känner jag att jag har koll på min näringslära, så behöver man ständigt påminnas och inspireras. Nu är det ju liksom inte bara ens egna gamla kropp som man skall föda, utan också sitt lilla barn som inte har någon egen kunskap eller röst när det kommer till sin mat.
 
I Grön Barnmat så är näringslära-delen en majoritet av bokens innehåll. Alltså så är den lite mer utförlig än i många andra häften och böcker om barnmat (som jag stött på), samtidigt är det mycket samma som man läst förut. Med undantag från att man på många ställen utgår från att du skall ge ditt barn vegetarisk (alt vegansk) föda, och inget annat.
Recepten verkar trevliga och goda, och jag ser fram emot att prova dem! Här används ingredienser så som tofu, quinoa, linser och bönor flitigt Vilket då såklart sällan är fallet i de flesta andra barnmatsböcker.
 
 
 
 
Det billiga (och prisvärda) häftet Barnmat råd och recept har mindre näringslära men desto fler recept. Många är vegetariska, och de flesta går ju att göra om till vegetariska utan problem. Precis som i andra barnmatsböcker jag stött på så står näringsläran av någon outgrundlig anledning i samband med det vegetariska avsnittet. Som om bara för att man äter kött så behöver man inte ha lika mycket koll på näringsläran. Som om det finns något magiskt nyttigt i kött som inte också finns i vegetarisk föda, men då utan allt onyttigt fett och allmänt tarmväggsklägg (kände hur jag blev lite irriterad där för några sekunder)... Jag väljer dock att ha överseende med detta då det för övrigt som sagt är ett prisvärt litet häfte.
 
 
Allt det här barnmatsbloggandet har gjort så att jag glömt bort mina gröna ärter och majs som kokar på spisen... See ya!