Rainbow Arch Over Clouds

Bästa leksaken

Igår när Igor fyllde år så började dagen, som sig bör, med att han fick en drös presenter. Bland dem så fanns det "lite" cash från gammelfarmor och gammelfarfar. "Du får köpa vaaaad du vill för dem pengarna" sa jag, och Igor tänkte efter en stund och sade sedan att han ville köpa en hund för pengarna. Det var en glädjande chock, och jag frågade vilken färg det skulle vara på hunden. Kanske vit som Elma? Nej, sa han, en brun hund.
 
En fick såklart förklara att en hund kostar lite mer än det han hade fått i födelsedagspresent, men att han kunde köpa en gosedjurshund och att det kanske skulle bli en tlll riktig hund någon annan dag. Det dög bra tyckte han, och när Igor körde sitt race i leksaksaffären så stötte vi på det som blev det han lekte med först när han kom hem. Jag presenterar alla hundnördars playmobil-favorit:
 
 
Så ni hundtokar med ett småbarn i er närhet, här har ni den perfekta julklappen!
 
Vi köpte även med fler hundar i olika färger och former, en schnauzer som var närmast Tolstojs utseende blev det till och med, och den där svarta hunden på vippbrädan däruppe är ju Juno, såklart. Och Igor har lekt med den som om den vore Juno. Med henne kastade en gubbe playmobil-boll, och så kom den där stora Tolstoj-figuren och förstörde hela agilitybanan... Ja, han ser på dem lite olika.
 
Eftersom det blev så mycket nya leksaker så har jag stuvat om i Igors lekhörna. Inte bara så att alla leksaker har sin plats, utan också så att hundarna inte kan komma och förstöra. Igor leker ju bara i vardagsrummet, och vardagsrummet är allas favoritställe, så även hundarnas. Visst hade det varit smidigare att slippa ha leksaker i vardagsrummet öht, men det har inte fungerat i praktiken. Så nu har jag ställt möbler i vägen för utrymmet bakom soffan, vilket fungerar bra då Igor ändå bara klättrar över soffan för att komma dit. Men vi får se. Juno tycker ju också om att ta den vägen för att komma bakom soffan. Hon har varit bra sugen att hoppa ner bakom soffan nu medan jag skrivit, hon vill ju så gärna vara med när han pular med sina leksaker. För kanske, bara kanske, så får hon något nytt kul som hon kan få bita sönder. 
 
 

Min lilla apa

Igår så blev min älskade lilla grabb hela fyra år gammal. Och för första gången i sitt liv så fick han ett ordentligt firande. Inte något kalas visserligen, men det blev en heldag med roliga Igor-aktiviteter i sällskap av mormor och morbror (med sambo och den alldeles nya kusinen). Mormor bjöd på inträde på Tropikariet, favoritkäket och så slog alla vi vuxna ihop våra plånböcker och fixade med en shoppingspree i för Igor i en leksaksaffär. Igor verkade mer än nöjd med det hela, och fick vara uppe i många timmar och leka med alla sina nya leksaker. 
 
Inte tog det hela slut där heller, utan idag så har han fått än mer grejer då Junos matte hade födelsedag också igår och anordnade en liten födelsedagsfika idag. Då passade vännerna på att överösa Igor med ännu mer fina presenter. Så bortskämd! Men det får man vara. Iaf ett par gånger om året.
 
Bild på Igor med sin mormor, och så pappa Dallan där i bakgrunden med:
 
 

Dra med till skogs vettja

Idag fick jag sällskap ut till skogs. Tolstoj fick med andra ord visa upp sina vagndragarskillz för tre tjejer idag. Plus att Juno fick visa hur duktig och skötsam hon är lös. Ja, det var väldigt trevligt med andra ord, trots det tråkiga vädret. Denna dagen blir inte sämre precis heller, för jag skall iväg på massage och fotbehandling om en timme. Och imorgon! Imorgon så fyller Igor fyra år! Det må vara en klyscha, men fan vad tiden går fort!
 
Jaja, bilder: