Rainbow Arch Over Clouds

Kom med bullar - åkte hem med hund och kamera

 
Runt femtiden nu idag så åkte vi till Elma och Junos husse och matte. Vi kollade in deras hönshus som de byggt, och så hönan och kycklingarna, förstås. Vi kom med bullar, och fick med oss hem en kamera och en hund. Perfekt byte tycker jag, TACK! Och nu under kvällen har det blivit Juno-mys för hela slanten. Tolstoj blev superglad när han upptäckte vad vi hade i bagageluckan, och sedan dess så har de lekt och sovit när de inte varit på promenad. 
 
Juno har inte slutat löpa ännu. Något vi märkte när hon kom hit. Tolstoj var nämligen på henne i öronen och vips, gjorde han sig reda för lite juck. Något varken jag eller Juno tyckte om, och sedan fick en hålla koll på dem i några minuter innan Tolstoj hade lugnat ned sig. Sedan dess har det inte varit något. Lite extra nos i rumpan kanske, men annars är allt som vanligt. Han är ju trots allt kastrerad, väldigt sent i livet, visserligen, men inga valpar blir gjorda iaf. 
 
Tog med mig Junos mattes kamera ut under kvällspromenaden. Tolstoj fick bära väska, och jag vill nog ha den längre fram ändå. Det gick dock inte, då frambenen gick in packningen då, och när jag hasat bak den så verkade Tolstoj nöjd, och traskade på som ingenting. Den hasade inte någonting heller, vilket den förra gjorde, så det var vi nöjda med iaf. Ännu nöjdare var jag med vovvarnas beteende kring hästarna. Skötte sig superbra och var hur lugna som helst. Bara en påminde dem då och då om att en hade torrfoder med sig, så blev det inga dumheter. Inte ens när en av hästarna vi gick förbi gick fram och stampade med hoven. Duktiga hundar. 
 
Imorgon så skall Igor till förskolan för nästsista gången innan han har lov en månad. Så då blir det superduper hunddag... om det inte spöregnar. Tills dess blir det promenadbilder från kvällen med regn i luften: (ps: imorgon så skall jag se till att lära mig kameran jag lånat också, blev ju sådär bra resultat, men så var det mörkt och ruggigt ute, iofs)
 
 
 
 

Familjen span på promenad

 
Dallan är inne på sin fjärde vecka semester/föräldrarledighet, och det slog mig idag att det bästa med att ha honom hemma är att vi kan gå hundpromenader tillsammans. Så idag så begav vi oss iväg allesammans och höll tummarna för att det inte skulle börja regna. 
 
Vi tog skogsrundan som går bakom vår tomt ner till sjön som är ca en halvmil. Igor, som är lite småkrasslig, satt i vagnen hela vägen ner till sjön. Där satt han som den lille kejsare han är, medan jag och Dallan plockade smultron till honom vid vägkanten. Tolstoj och jag ville ner till sjön, och som vanligt så smådrog Tolstoj hela vägen dit. Han tog sig inte ens tid att bajsa trots att han var uppenbart bajsnödig, och väl framme så skall det spanas ut över sjön. Som vanligt. 
Det är ju några som har sommarstuga som har anordnat och äger badplatsen. Vi får vara där på premissen att vi inte skitar ner och att vi inte använder bryggan till någon båt. Rätt bra deal, tycker vi, och Igor blev sugen han med på att gå på bryggan och leka vid vattnet. Mindre sugen var han på att posera med mig och Tolstoj. Att en aldrig kan få dem att vara still samtidigt. 
 
När vi började gå hemåt så kom regnet. Men det gjorde inget. Luften var varm och humöret var på topp. Tolstoj och Igor hade fått sin lilla tid vid sjön och på vägen hem så hittades det ännu mer smultron och en stackars ensam Karl Johan-svamp (tror vi att det är iaf).Så blöta och glada så traskade vi hemåt, och sade hej till våra närmsta grannar; stona och de två fölen, innan vi var hemma. Sådär perfekt idylliskt och mysigt. Hade säkert varit nästintill äckligt om solen sken också. 
 
Mobilbilder bjuds det på: 
 
 
 
 
 

Gluggar gluggar gluggar

Ingenting spännande händer här. Igor håller på med sina bokstäver, svärmor har nyligen åkt hem och så har det klippts fönster till Tolstojs ögon. Det regnar och jag är dödstrött. Har fått glutta på ett par filmer, vilka båda innehöll en scen var med en snopp som blev avhuggen.. Vilken tur en har. Eller något... Hur som helst ser jag fram emot att få lite sömn inatt, och under veckan som kommer så skall vi åka omkring och hälsa på folk som vi vill träffa, är det tänkt. Kanske att vi kommer iväg till Öland också. Vi får se. 
 
Här är ett par bilder. En på när Igor tränar på att skriva alfabetet, och en på hur pälsfritt det är kring Tolstojs ögon