Rainbow Arch Over Clouds

"Snökaos"

Jag är hemma tidigare från Stockholm än vad det är tänkt, och tur var väl det, för idag så kommer en väl få läsa nyhetsrubriker innehållandes ordet "Snökaos". För nu är den äntligen här i mina dela av Sverige: SNÖN!
 
Jag och Tolstoj rusade ut nu när det har lagt sig ett fint tunt täcke. Var inte svårt att få igång honom på bus, även fastän han krävde många snöätarpauser... men ja, vad skall jag säga. När jag sprang på som mest så halkade jag såklart i snön, vred hela benet och nu har jag en smärta som strålar upp från högra ankeln upp genom hela vaden. Så det blev till att halta in, hämtade kameran, ta iaf en snöbild, och så haltade jag in igen. Så djävla typiskt! Men är väl bara någon mindre sträckning hoppas jag... Bajs!
 
Jaja, nu ska jag trösta mig med att äta bullar till lunch, och så får vi se om vi inte kan bege oss ut i snön snart igen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julen och väntan

Nu var julfirandet ur världen. Igor var nöjd med sina julklappar och Tolstoj var nöjd med att ha fått en stor portion (med betoning på stor, var tvungen att ta ett kort t.o.m.) med rester utav potatis, kalkon och ägg. Vi är också väldigt nöjda med vårt hotellrum... eller, det är mer utav en liten lägenhet. En fräsch liten etta med kök, två tv-apparater (men varför två på sådan liten yta?) och wifi. Och finns det wifi så finns det bloggningsmöjligheter, men har en suttit med släkten sedan i förmiddags så är en egentligen för trött i huvudet för att orka skriva. Den enda som inte är trött är Igor, man har inte tid att vara trött när en har så mycket nya leksaker att leka med. Och nästan hela julafton bestod ju av att vänta. Fan vilken plåga det måste ha varit, men han var så duktig! Plus att han fick mina gamla dino riders att leka med sålänge (vilka vi även tar med oss hem), men nästa julafton så måste vi verkligen sprida ut julklapparna bättre.
 
Jaja, här är några få bilder från vårt julfirande hos farsan i Stockholm. Imorn bär det vidare för mig runtom i stan medan Dallan åker hem med monstren. Mamma (jag) ska få egentid med gamla fina vänner. Fan vad gött det skall bli!
 
Julklappsväntan i en bild:
 
 
 
Farfar har barnasinnet kvar:
 
 
 
Dinosaurietema på julklapparna till Igor, här är han med ett dinosaurieägg:
 
 
 
Husse fixar till Tolstojs bamseportion! / dåligt samvete-portion
 
 
 
Sen en bild på Tolstoj på hotellet, där han känner sig mer än hemma. Älskar att bo med honom på hotell, och älskar att det verkligen inte är några större problem att hitta rum där hundar är tillåtna. Mindre nöjd var dock Tolstoj med att inte få vara med oss hela tiden idag (pappas fru avskyr hundar) men så är det ju inte varje dag en firar jul häruppe i Stockholm heller... vilket såklart beror mycket på detta med svärmorsproblemet.
 
 
 
 
 

Sätern

Sista lilla äventyret med Juno på ett bra tag framöver, men inte sista äventyret för mig då vår lilla originalfamilj beger sig upp till Stockholm med avresa tidigt imorgonbitti. MEN då kommer vi till rubriken, för hur får en numera frivilligt med Igor ut med hundarna? Jo, genom att säga att vi skall till sätern, och att vi kanske stöter på något troll. Han gillar nämligen bockarna Bruse. Plus att han gillar att se hundarna rusa av sig. Perfekt, med andra ord.
 
Och så måste ju nämnas att jag nu är hundra på att Juno löper. Tyckte allt att Tolstoj hängde henne i rumpan lite väl mycket när hon precis kom hit nu i söndags (vilket Juno också tyckte), och var hon inte lite svullen och slickade sig mer än vanligt. Men blodfläckarna på lakanet igår morse fastslogs det hela. Det blir första löpet medan vi har detta lilla schema med henne här, så nu vet vi ju att det fungerar bra också. För även om Tolstoj är kastrerad så var det i vuxen ålder, så han kan ju gå tillbaka i gamla vanor om en har otur. Jag får även hålla lite extra koll på Juno när hon är lös, och funderar på att ha henne på samma restriktioner som Tolstoj en stund framöver. Även fastän jag är tämligen säker på att alla i byn har tikar. Men en vet ju aldrig. Det skall nämligen påpekas att jag inte har någon erfarenhet utav tikerier öht, då jag alltid haft hanhund.
 
Vi får se om det blir något bloggande nu under juldagarna, eller om det blir ett uppehåll. Har inte bestämt mig ännu rörande att dra med mig datorn upp till Stockholm. Kan ju hända att jag gör det utav anledning att Igor skall ha något att glo på när inte julklapparna duger.