Rainbow Arch Over Clouds

"Hundön"

 
Idag har jag fått göra något som både jag och hundarna behövde, idag har jag fått hänga med till den självutnämnda "hundön". Polarhundsgenerna i Elma tillåter ju inte henne att vara lös. och såhär års skall ingen vovve skutta omkring och störa vilt. Men en liten liten ö i en sjö passar både icke-simmande rymningsbenägna hundar, samt simtokiga följsamma hundar perfekt. Så idag blev det alltså till att tragla ner tre vovvar, en människovalp och tre vuxna i en liten båt. Vilket blev lite kaosigt pga vår lilla familj, men lugnade iaf ner sig rätt snabbt. 
 
Under timmarna på ön blev det såklart korvgrillning, och detta var som sagt mer än behövligt för mig. Har nämligen varit så outgrundligt trött den senaste tiden. Vi snackar sova 18h-dygnet-trött (om tillfälle ges). Jag har därmed inte spenderat mina vakna timmar med annat än att ta hand om hund och barn, samt hjärndöda aktiviteter. Bloggen har därför hamnat lite i skymundan, tillsammans med andra saker som jag egentligen finner vara roliga. 
 
Jag hoppas dock på ändring i mitt mående. Nu vet ju psykvården att det är bipolär sjukdom som spökar, men skall medicineras först efter att jag genomgått en utredning hos en neuropsykolog också för att se om det inte är ADD hos mig med. 
 
Men det skall jag inte skriva mer om nu, utan jag skall bjuda på lite slarviga bilder på vad vi hade för oss på "hundön" istället. Jag har dock inte hundra koll på vad Tolstoj och Juno hade för sig hela tiden dock, då de sprang iväg på små upptäcksfärder då och då, men det var väl antagligen bara det gamla vanliga: Tolstoj står och spanar ut över vattnet, och Juno simmandes vid strandkanten: 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svansen rakt opp

 
 
 
Jag bor i helt fel del utav landet. Mina ryska gener påminner mig om detta varje vår och sommar, då jag sakta smälter bort. Det är en panik som far genom kroppen när det är varmt (över 20 grader) som nästan kan liknas vid klaustrofobi. Som om jag är fast i värmen och inte kan komma undan. Paniken i sin tur spär säkert på obehaget och gör att jag blir varmare än nödvändigt. 
 
Med det sagt så var det så svalt och skönt nu under morgonen trots att solen sken. Jag slängde mig med andra ord ut med vovvarna rätt så tidigt och gick lite vägar där jag kunde släppa kopplet korta stunder med gott samvete. Både jag och hundarna behövde komma iväg i några timmar då jag sovit bort det senaste dygnet och låtit sambon hålla dem sällskap. Vilket innebär att att han tar dem på små kissrundor och passar på att klippa deras klor och rycka öronhår, typ. 
 
På tal om detta med tröttheten så är jag orolig för hur det kommer gå med nya medicinen som jag kommer få efter besöket hos överläkaren på tisdag (om han inte säger något oväntat) Trötthet är ju en utav biverkningarna jag får räkna med, och det känns inte som om det är hållbart att jag bli än mer trött. Men jag ska försöka tänka positivt. Ska också försöka komma iväg så ofta som möjligt med hundarna, det gör mig gott. Och även fastän jag inte hade planerat att låta dem bada idag, så kunde jag inet låta bli då vi hamnade vid fiskarestugan här i byn. De har hägnat in ett litet område med tillhörande stuga, men precis bredvid fanns det lite utrymme för hundarna att vara på utan att de störde något eller någon. Det var helt "svansen-rakt-upp"-perfekt... det känns som om jag har mycket att lära mig från hundarna. Alltid denna positiva inställning till livet. Inte beklagar sig Tolstoj med sin "yllekofta" på värmen, t.ex, nä, han struttar på och vet att snart så vankas det kanske ett svalkande dopp. Det smittar ju även av sig, iaf för stunden. Förstår inte hur jag skulle klara mig utan hund, samtidigt som de såklart begränsar mig i viss mån. Men där får man ju väga för - och nackdelar, och vågskålen väger tungt på fördelarna: 
 
 
 
 

Från ett landställe till ett annat

 
Det har hänt mycket uppe i Norrköping den senaste tiden. Morsan har hyrt in sig i ett hus ute på landet och lillebror (som är nybliven farsa) har flyttat in i nybyggd lägenhet med sin sambo. Jag och Igor bussade oss upp nu i helgen för att checka in deras nya lyor (vad mycket Stockholmska det blev nu) och för att byta julklappar. För ja, så länge var det sedan vi sågs senast. I och med det så spenderade Tolstoj kvalitetstid hemma med husse, och de verkar ha haft fullt upp och idag så är jag Igorfri med en väldigt trött hund, i väntan på den alltid lika alerta Juno som jag tänkt ringa hit till kvällen. 
 
Jag tänkte inte skriva så mycket om vad vi gjorde i helgen, utan tänkte mest bjuda på bilder istället. Lite för att jag var i någon blandning utav hjärngröt och feberyra under hela hela helgen, plus att jag tror att mitt år på benzo börjar göra sitt på min hjärna rent allmänt. Det var hur som helst mysigt att komma från ett ställe på landet till ett annat, och att fortfarande ha djur omkring sig. Idag måste jag dock verkligen vila... och nej, jag tänker inte hylla sommarvädret vi har haft/har. Fyfan vilken djävla plåga.