Rainbow Arch Over Clouds

Dragkursen avklarad!

Denna helgen har tillägnats hunderi. Igår så var jag på den där dragkursen ledd av Magnus Bergström, som jag hade sett fram emot. Det skall ju inte bli någon seriös draghund av Tolstoj, men jag tänkte att det är bra med lite extra kött på  benen inför en möjlig dragkarriär med nästa hund. Solen sken, alla hundarna drog som attan och vi hade en kvinna som fotograferade på plats. ( Kommer länka till bilderna och så även en bloggadress som ni kan klicka er in på i slutet av inlägget) 
 
Tolstoj har ju dragit sin vagn nu i två år, och han har fått smådra mig när vi går och joggar, men det är ju egentligen så långt som hans dragskillz når. Jag kan knappt cykla och har aldrig provat en kickbike, så där var ju mina begränsningar. Plus att jag inte hade räknat med att jag var tvungen att tänka om när det gällde att få honom att dra. Jag kör ju med att mana på honom om jag vill att han skall få upp farten med vagnen eller när vi springer, men nu resulterade det bara i att han trodde vi skulle leka. Jag fick Magnus som hare helt enkelt, men då blev det ju en väldans fart å andra sidan. Så pass mycket fart att jag inte var snabb nog med bromsen så att haren fick sig ett busnyp i tröjan. Inte alls pinsamt. Men tredje vändan så hade både jag och Tolstoj lite koll på läget i alla fall. 
 
Dagen var lärorik, trevilg och rolig, och nu är en ju inte lagom sugen på en kickbike. Någon som vill bli av med sin för en billig summa? Nä, jag får spara ihop till en. Det skall jag nog lyckas med inom sinom tid. 
Om ni är sugna på att se bilder från dagskursen så går de att finna på facebooksidan FOTOGALEN och så kan jag ju slänga in denna länken också HUNDTAVLOR.SE . 
 
 
En hade ju kunnat tro att Tolstoj skulle vara trött igår, men icke. Han hade energi kvar till att jaga upp en katt i träd och var allmänt pigg och galen. Men så idag blev det långpromenad för honom med andra hundar. Så nu känns han rätt slö ändå, och jag med för den delen. Ingen smartphone har jag att sitta och blippa med i soffan heller, då den tydligen inte alls var så vattentålig som den utger sig för att vara. Det regnade nämligen under hela promenaden idag, och nu är de enda tecknen på liv den visar några patetiska vibreringar då och då. 
 
Jag har tyvärr inte mycket att komma med när det kommer till bilder till detta inlägget, men här är jag och Tolstoj när vi sitter och väntar på vår första vända med kickbiken: 
 
 
 
 
 

Tolstoj drar inte bara vagnen, utan drar iväg och skämmer ut mig!

 
Vad har jag gjort sedan jag senast bloggade? Ja, jag har väl sovit och kollat film, typ. Hamnade i någon sorts mental och fysisk svacka men kände mig utvilad idag iaf. Till skillnad från Igor som vaknade med feber och ett djävla humör. Skrek väl en timme eller något, och hade väldigt höga krav på sina smörgåsar. Skulle ha spenat på dem helt plötsligt. Inte mig emot, men det var lite svårt att gissa sig till medan han låg och skrek på golvet.
 
Vi har varit ute hela dagen fram till nu, och jag märkte rätt tydligt att Tolstoj var understimulerad. När jag riktade min uppmärksamhet mot Igor så hörde jag honom skälla. Han skällde ett par gånger på en granne (vilket han gör kanske 1 gång på 100) som gick förbi med sin hund, inget vaktskall ens, utan ett ljusare "hej vad kul!" skall, och efter det skulle han ner mot vägen och kolla läget på närmare håll! Slog dövarat till och jag fick rusa efter honom och ryta till för att han skulle stanna precis när han hade nått vägen. DÅ först kom han! Fjäskandes med viftande svans också.
Jag sade förlåt till grannen, (som jag aldrig sett förut, så det kanske var någon på besök) vilken muttrade något tillbaka, men dennes hund verkade glad iaf. Så den hade Tolstoj inte gjort arg eller rädd. Nä, det var vi människor som var arga, eller, jag var väl mest besviken på att han tänkte springa ner och hälsa trots att han visste att det var totalförbjudet. Så pinsamt! Och oväntat! Har aldrig känt att jag behövt vara orolig över något sådant när vi varit på tomten dessa år vi har bott här. Det har liksom aldrig hänt. Kanske löpte hunden? Men som sagt, har han tråkigt så blir det bus. Vilket också gör mig påmind om att jag måste vara mer noggrann med linan när jag kan ana att han är uttråkad. och än mer glad över att vi snart har staket runt tomten. För fan för att vara den i byn som har en hund som alla avskyr. Något en har lyckats undvika fram till nu trots många dåliga hundmöten under promenaderna genom åren. Då är han iofs inte den enda som har betett sig tvivelaktgt, men tänk den dagen då alla slutar hälsa glatt för att en har en hund som gör satyg hela tiden. Nä, den grannen vill jag inte vara. Jag tycker om att grannarna hälsar glatt på oss.
 
 
Med tanke på detta så slängde jag på Tolstoj dragselet, satte en glass i handen på Igor och så begav vi oss iväg på lite vagndrag. Tolstoj hade ett koncentrationsspann som en bäver på amfetamin ungerfär, så att posera fick han göra först mot slutet, så det blev till att han fick springa mycket med vagnen, vilket i sin tur innebar att jag fick springa än mer för att få några kort. Men några hann jag med iaf, och så blev Tolstoj ordentligt trött också i värmen. Speciellt efter att han fått dra på ängen/åkern
 
 
 
 
 
 
 

Vakthunden och knodden

Detta kanske låter märkligt, men jag hade ingen lust att gå ut idag. Ville bara ligga i soffan och glutta film hela dagen och tycka synd om mig själv, men efter en timmes tjat från Igor så gick vi ut. Tog en liten promenad och sedan blev det sedvanligt tomthäng. Inte så spännande kanske, men det är allt bra tur att Igor håller ordning på mig så vi inte förmultnar framför någon film eller något.
 
Jag har ju haft min Nikon nu i snart ett år, och inte har jag filmat något med den. Visste faktiskt inte ens hur en skulle göra, men en röd knapp hintade om att den nog var rec-knappen, men att skruva in kameran till videoläge behövde en tydligen inte. Och eftersom vi inte gjorde något spännande så blev det ingen spännande film, utan jag hade precis satt Tolstoj på linan efter att han hade fått vara lös en stund och sprungit av sig. Och så fort han är på linan så kopplar han på sitt "vakt-mode". Han har några få platser som han byter mellan strategiskt efter vart Igor på tomten. Det är ju trots allt Igor han vaktar. Och då och då så kommer Igor och ger honom en klapp, en puss eller erbjuder honom lite mat i form av stenar och kaffe i form av dammvatten. Det är viktigt med fikapaus när en arbetar.
 
Ps: Och om ni tycker tomten ser lite trist ut så kommer det bli ändring på det. Vi har nämligen beställt hundratals frön. Läkeväxter, örter och tåliga lättskötta blommor. Det kommer bli så vackert uppe hos oss på berget!
 
Jag bifogar videon (som går att spela i HD 1080p) och några få bilder som jag tog: