Rainbow Arch Over Clouds

Googleglasögon

Hon blir först i Sverige att testa nya Googleglasögonen | DN.se
 

Nu är de alltså på gång på riktigt, dessa googleglasögon. Jättehäftigt och roligt, men såklart också lite läskigt. Inte för att all ny teknologi är skrämmande, utan för att det redan filmas tillräckligt utan vårt godkännande. Google är redan vår mäktiga storebror och de lär ju inte få mindre resurser av att människor går omrking och filmar åt dem. Egentligen så borde de dela ut dessa glasögon gratis, fulingar.
 
Tyckte denna lilla video på hur det skulle kunna se ut är rätt så lockande ändå, och det är väl det som är meningen. Mitt paranoida jag är dock inte helt såld på idén... Skulle ni kunna tänka er ett par googleglasögon?
 
 

Valborg

Valborgsmässoafton idag alltså, och jag har lite speciella planer för eftermiddagen och kvällen. Jag skall nämligen följa med Elmas matte och hämta det nya tillskottet till familjen. Lilla Juno, som hon heter, är en rottweiler/labrador (pappan har lite labrador i sig) och efter idag så kommer hennes liv aldrig vara sig likt igen. HÄR kan ni se ett gäng bilder på henne, och fler lär ju dyka upp här den närmsta tiden.
 
Efter detta lilla äventyr som kommer ta beskedligt många timmar (bara bilresan tar 5h tur och retur) så är vi bortbjudna till "Lejonholm" för grillning och allmänt firande. Det ser vi fram emot, och Dallan skall ta med Igor för att kolla på fyrverkerierna som orten skall ha. Tydligen skall det vara extra mycket i år, mycket pga att lite vettigare bestämmande personer i närliggande stad har bestämt sig för att strunta i fyrverkerierna i år.
 
Valborg har för övrigt aldrig riktigt varit någon favorit (som om någon högtid är det). Kallt och djävligt, stor jobbig eld och inget vettigt att fira. Men jag önskar er alla en trevlig valborg ändå.
 
 
 

Iskalla vindar och bollkastning

Det är snart maj och jag höll på att frysa öronen av mig när jag var ute på promenad runt niotiden imorse. Blåste nämligen iskalla vindar och jag förfrös trots att solen sken. Men det var trevligt att vara ute ändå. Trots att Igor hade gjort rackartyg medan jag fixade med cykelvagnen innan avfärd. Hade nämligen lämnat honom inomhus själv, och då hade han passat på att leka med vattnet i akvariet. Så det blev tvättning av blöt unge, ombyte och torkning av golv innan avfärd.
 
Igor satt ju vindskyddad i cykelvagnen och myste (avundsjuk) och Tolstoj fick dra lite på vägen hem, vilket han skötte felfritt idag. Detta trots att dumma jag fick för mig att prova andra dragselet, vilket inte var någon höjdare. Funkade inte alls med skaklarna, utan lokselet får det alltid bli i fortsättningen. Men då har jag provat det lite lättare selet iaf, vilket fungerar utmärkt för drag med snören/rep och pulka.
 
Det märks dock mer och mer att cykelvagnen kanske inte har bästa kvalité, kanske skulle vi sparat till en lite dyrare istället?... eller neee, då hade vi ju inte kommit igång med att dra ännu. Vi får satsa på en annan när nuvarande har rasat ihop.
 
När vi kom hem så hände något fantastiskt också. Tolstoj blev superintresserad av en boll, en tennisboll för att vara mer exakt. Och helt plötsligt så kör jag kasta boll/apport med min hund som har noll bollintresse. Tror jag fått igång honom på en fotboll två gånger tidigare bara, men då precis som nu, så varade det inte så länge. Men en fem kast blev det iaf, och han sprang glatt och hämtade den och lämnade den framför mina fötter så jag kunde kasta den igen. Superroligt! Vilket Igor också tyckte.