Rainbow Arch Over Clouds

Kalaskalaskalaskalaskalas

Det tar aldrig slut! Detta kalasande. Det började ju i torsdags, så fyllde Igor år på riktigt igår, och då försökte jag se till att Igor hade det toppkul hela dagen, plus lite fina vänner som gäster framåt kvällen. Idag kom min mamma, min bror och så hans sambo och firade Igor. Med sig hade de sushi och massvis med pysselgrejer. Så nu är pyssellådan helt full och vi har haft det superskoj. Dock så har Igor varit jättetrött och seg idag. Han orkar nog inte en endast timme kalasande till.. Vilket är bra. För nu är det dags för mig att gå på kalas. Juno - och Elmas matte fyller 30år, och nu sitter jag och fördriver tiden tills Dallan kommer hem. Så åker vi allesammans, och så lämnar Dallan mig kvar där. Det är jag värd! Så mycket som jag har stimmat nu i tre dagar. Tolstoj är för övrigt också helt slut. Och slut i magen också. Han fick i sig tårta igår, så idag har han fisit in oss ordentligt.
 
Ja, mer hinner jag inte skriva om jag skall hinna få till lite instagrambilder. En selfie på hur jag såg ut för några minuter sedan. Där en ser att jag också är rejält sliten efter de här dagarna. Ena ögat hänger inte riktigt med när jag är trött. Min nyligen fyllda treåring har också ett öga som inte hänger med när han är trött. Så det är inte bara mina små "tuttar" på fingertopparna han har ärvt.
 
 
 
 
 

Födelsedagsdrag!

 
Idag är det den stora dagen. Igors födelsedag! Och eftersom han fyller tre, plus att vi egentligen aldrig riktigt firat honom ordentligt tidigare, så får han tre dagars födelsedag. Kanske borde en göra det till en grej? En dags födelsedagsfirande per år. Kanske blir lite jobbigt när en börjar fylla tvåsiffrigt?
 
Hur som helst så var gårdagen den enda dagen på veckan som Dallan var ledig. Så in till stan och köpa födelsedagmat, tårtor och fika. Sedan så fick Igor sin livs upplevelse; att välja ut vad han ville i en leksaksaffär. Det blev dock för mycket för hans lilla huvud, och han valde tillslut ett litet tåg i lill-lego som en kan bygga ihop för 59kr. Själv plockade jag på mig pysselgrejer, och så passade vi på att köpa Igor en julklapp också.
Sedan var det hem och städa och laga mat. Igors farföräldrar skulle ju komma under kvällen. Och när de väl kom så överöstes Igor med presenter. Radiostyrd traktor, en motorsåg och så fick den lilla spjuvern en surfplatta. Helt galet! Visste inte alls att de skulle köpa en till honom, så det blev till att beställa hem ett fodral till den fortast möjligt. Ett fint dyrt ett får han, så det verkligen är något att ha. Så att det skyddar bra. Han står och spelar på den nu medan jag bloggar ihop vad vi hunnit göra under dagen hittills. Så jag skall komma till det nu. 
 
Dallan hade hand om Igor på morgonen utan att jag vaknade. Hade dock ställt klockan, så vi bytte av varandra bra när Dallan var tvungen att åka till jobbet, och sedan dess har det varit fullt ös tills nu. Tolstoj var ju tvungen att ge sin present ju. Så på med dragselet och så blev det ösigt drag med lerstänk på morgonkvisten.
När vi kom hem så satte jag ihop rutchkanan som Igor fick igår också, och så åktes det några vändor på den. Tolstoj, knäpphunden, lade sig precis nedanför den och rubbade sig inte trots att Igor höll på att åka på honom flera gånger. Tillslut så sade jag åt honom att komma till mig istället. Jag antar att han också ville ligga framför kameran i hopp om att få lite mer frukost.
 
När vi kom hem så blev det paketöppning och munkar. Populärst blev ler-kitet. Det har vi suttit med ett par timmar, och nu växlar han mellan att stämpla med lera och spela på surfplattan. Var i behov av en liten paus själv från lerandet nämligen. Så kul tycker ju inte jag att det är att leka med lera liksom. Men vi har annat att göra också. Bygga ihop det där tåget han valde ut igår, lägga pärlplatta och måla - och bygga ihop ett flygplan. Är sugen på legot jag. Och sedan måste jag röja lite. Blir lite födelsedagsgäster ikväll, och så även hela dagen imorgon. Så fort upp med bilderna i detta inlägg, och så fortsätter vi att ha världens bästa födelsedag. Lunch i papplådor blir det nu. Allt är tydligen godare i sådana tycker Igor: 
 
 
 
 
 
 

Snurrskallarna

 
 
Är det inte konstigt att komma hit med alla maskiner, gräva i ett par timmar, lämna maskinerna och sedan inte återvända inom 4 dagar? Det tycker iaf jag. Så när jag vaknade efter hela två timmars sömn av ett snabbt dovt vovvovovovov vov så antog ju jag att Tolstoj hade väckts utav att avloppskillarna kom och sprang mot dörrent och skällde. Det lät nämligen som ett sådant här skall: "jag låg och vilade, men överraskades utav något jag tror är värt att vakta huset ifrån, så jag börjar skälla lite random och uppspelt samtidigt som jag springer till dörren"-skall. Jag slängde ur mig ett trött klagande "Tooolstoooj dååå..." och han slutade och kom upp till oss på övervåningen och var alldeles glad. Med andra ord så var det ingenting ute, mer än möjligtvis något djur. Eller så väktes han utav att mus sprang över golvet eller något. För de har vi börjat höra nu i dagarna. Skit också. 
 
Solen skiner idag iaf men skugga över nästan hela tomten, som vanligt, men det har varit mysigt att promenera ute i byn. Sedan så har vi haft tomthäng. Har nött de lydnadsmoment som vi kan, men det är ju långt ifrån alltid som Tolstoj är pepp. Idag gjorde han dock allt med glädje. Tänk om han alltid kunde vara så. Kanske har det varit bra med en paus? Sedan så försöker jag fortfarande få honom att göra del enkla trick som han kan på avstånd. Ibland går det, ibland så är det som om han glömmer bort sig, börjar springa mot mig och gör typ "vacker tass" i farten för att sedan sätta sig och vill ha belöning. Han är ju såklart väldigt söt när han gör detta, men det är ju inte rätt för det. Tror han blir förvirrad av att jag ber honom stanna innan, för det brukar ju innebära att han skall komma till mig sedan. Så när han är lite för glad i belöningen så blir det snurr i hjärnan på honom. Muppen.
 
Så gömde jag godis till Tolstoj och sparkade boll med Igor. Igor som inte alls ville bli fotograferad idag eller vara med på det vi gjorde nämnvärt mycket, utan var under en lång stund helt inne i att låta en polishelikopter och en bil ha ett litet samtal med varandra.
 
Nu skall jag städa hallen med förhoppning om att den håller sig fin tills alla gäster kommer nu i veckan. Det är rätt mycket att hoppas på, men jag håller tummarna. Några få bilder från idag får ni hur som helst innan jag sätter igång: