Rainbow Arch Over Clouds

Då är snart året till ända.

 
Vi lämnar vår trygga plats ute på landsbygden snart och beger oss iväg för att äta nyårsmiddag med goda vänner. Hoppas ni får en fin kväll och natt, och om ni har hund som är rädd när det smäller, så känner jag med er. Dumma onödiga påhitt att alla skall få köpa raketer... men det är ett helt annat inlägg. 

Drag, klipp och inget bestämt inför kvällen

Den här dagen har gått i hundens tecken hittills. Dallan har varit ute på en dragrunda med en Igor som inte alls var sugen och under tiden har jag tagit kort på - och måttat dragselena som vi vill få sålda. Får se nu om de kanske passar en vovsing med matte som är intresserad, annars så åker de upp här igen innan det blir blocket. 
När Dallan kom hem så satte han igång med att klippa Tolstoj, och håller fortfarande på. Det tar ju en stund. Dock så hade jag ju velat att han skulle få bli lite mer långhårig nu under vintern, men det är smidigare att ha honom i sportfrisyr. 
 
Nyårsafton idag också, och jag hade feber både igår kväll och imorse. Mår dock bättre nu, men frågan är om vi skall åka någonstans eller om vi skall vara hemma. Vi har inte bestämt oss ännu. Känns sådär att åka iväg när en inte mår sådär superbra. Har ont i halsen och så spökar bihålorna igen. Skit också. Lite vitlöksmarinerade potatisklyftor kanske gör susen, är rätt säker på att de är färdiga.
 
 

Soffslaget

Vi har en favoritsoffa och det är verkligen hela familjens favoritsoffa. Alla får plats om en trängs lite, men några som inte vill trängas allt för mycket med varandra är Tolstoj och Igor. Tolstoj vill nämligen att Igor skall vara stilla när han är i soffan, och Igor är inte den som sätter sig stilla och myser särskilt ofta precis. Hundskrället är också så ful så han snor Igors plats i soffan om han lämnar den för en sekund. Igor brukar inte bli sur över detta, så jag låter Tolstoj hållas, men är han i soffan (efter att ha snott platsen) så får han acceptera att Igor är på sitt alldeles egna lilla vis då det inte går att få honom att inte fara som en virvelvind då och då, annars så får han gå och lägga sig någonannanstans. Om jag tycker att Tolstoj förtjänar lite sofftid så brukar jag sitta med i soffan, då Tolstoj litar på att jag ser till att Igor inte trillar över honom. 
 
Ja, som ni hör så är det inte helt problemfritt det här, men de har levt med varandra så pass länge nu att de har lärt sig hur den ena och andra fungerar och det hela brukar gå tämligen problemfritt ändå. Men lite uppsikt får en ha. Igår så löste Igor Tolstojs tjuvaktighet genom att sätta sig uppe på soffryggen och verkade tycka det ändå var mysigare än att sitta i själva soffan, och idag så fick båda plats och Tolstoj var nöjd då faktiskt Igor inte sprang omkring i soffan. Igor fick lite pussar på händerna och fötterna (enda ställena han går med på att bli pussad på av hundar numera), och så satt de och kollade på musikvideor en stund tillsammans.
 
En tråkig grej med Igor är att han har börjat testa Tolstoj litegrann när han ligger ner. Vi har ju aldrig haft problem med att Igor gör illa Tolstoj på något sätt (ta i trä), men han vet att man inte skall trampa på hundar när de ligger ner. Den lilla busungen har dock börjat testa det där lite med hur nära en får vara innan hunden tror att den kommer bli trampad på. Han ställer sig nära, och så går han med mini-steg närmare och närmare, och har hunden inte reagerat så sätter han en fot i vädret och om hunden ställer sig upp eller grymtar till så försöker han se oskyldig ut. Vi har såklart sagt ifrån, och nu var det ett tag sedan han gjorde så mot Tolstoj, men han försökte prova det på Mini medan hon låg i soffan i förrgår, och hon tyckte inte heller det var så trevligt. Som tur var så kunde vi plocka bort honom innan han kom allt för nära. Vi får hoppas att det är det enda rackartyg han har för sig runt hundar. Han har faktiskt varit väldigt duktig annars, antagligen för att vi har varit väldigt hårda med vad en får och inte får göra, då Tolstoj var väldigt osäker kring Igor när han började kunna ta sig fram själv. Jag väntar dock fortfarande på den dagen då Igor kan bevisa för Tolstoj att han kan sitta still och bara vara mysig en längre stund i vaket tillstånd. Tror att de båda behöver det.