Rainbow Arch Over Clouds

Storhandling och hund i fokus

Dallan är var ledig idag men jobbar extra inatt. Igor sover, Tolstoj sover, kräftskiva hos lejonen och jag skall göra mina monster sällskap efter jag är klar med detta inlägget. Trist, jag vet, men alla i familjen har varit extra trötta och sega idag.
 
Lite har vi hunnit göra idag dock innan Dallan begav sig in iväg för nattvak. Storhandlat t.ex. Lyckades köpa 5 kassar mat och 2 paket libero up&go-blöjor för nästan på pricken 1000kr. Det tycker jag är grymt bra jobbat! Speciellt då jag handlade massvis med ekologiska varor. Så bra kan det gå när det finns bra extrapriser och en har rabattkupong på blöjor. Nu har vi mat så vi klarar oss större delar av månaden också.
Det är roligt det där hur stolt en känner sig när en lyckats handla mat billigt. Som om en har någon talang som få människor har eller något. Men egentligen handlar det ju bara om att faktiskt lägga ner lite tid och tanke på det en köper, och har en alltid (som jag) haft lite pengar att röra sig med så gör jag det på gammal vana. Dock så misslyckas en ibland, och lyckas bättre andra gånger. Idag blev det dock väldigt lyckat, och det utan att vi behöver leva på linser, ris och gröt hela månaden.
 
Mycket av resterande dagen har gått åt till att måla huset (blir aldrig klart) och att aktivera Tolstoj så han inte har massvis med sparad energi  på trivselkursen som sätter igång imorgon igen. Han fick följa med när vi skulle handla, så jag handlade själv och Dallan tog Tolstoj på en promenad med Igor. Tolstoj hade skött sig exemplariskt, men Igor var det desto värre med. Han har inte alls varit på särskilt bra humör alls idag faktiskt, men det är ju inte särskilt ovanligt.
 
Sedan så fick Dallan gå iväg på dragrunda själv, vilket hade gått sådär. Dallan tyckte Tolstoj gick för mycket in mot kanten på bilvägen och att han gick för långsamt. Och istället för att visa honom rätt genom uppmuntran och ordentliga kommandon så blir han irriterad istället, vilket såklart inte gör situationen bättre. Har själv alltid som regel att alltid vara glad under draget, och (numera) så går 99% procent av dragrundorna superduperbra. Men då tycker jag t.ex inte att han kan gå "för långsamt", han får gå i den takt han vill och känner för sålänge han inte går så snabbt så en inte hinner med. Eftesom han gillar att dra så antar jag att han drar i den takt som känns bäst för han energinivå, och det tycker jag är bra.
Sedan så lyssnar han 90% av gångerna till kommandot "höger" ("vänster" slår nog aldrig fel dock) Om han inte styr åt höger ifrån kanten av vägen så är det väl sonika bara att styra honom med lite torrfoder framför nosen eller en en lätt styrning med kopplet och en uppmuntrande röst. Svårare än så är det inte. Iaf inte nu när han var så lugn och allt. Det är ju också vårt fel att han går så mycket in mot kanten på bilvägen från början, då vi tyckt det varit smidigt när han inte dragit. Så han gör ju det som han tror är rätt helt enkelt.
 
...Men men, skall inte vara för hård mot Dallan. Han har inte varit på allt för många vändor med cykelvagnen, och jag får visa honom bättre nästa gång det ges tillfälle. Sedan så visar Tolstoj mer och mer tendenser till att lyssna bäst på mig, och det känns som vi verkligen kommit närmare varandra den senaste tiden. Han sover ju i princip på mig om nätterna nu också, och har blivit väldigt "mammig".
Skall heller inte förneka att jag tycker detta är lite roligt också. Som när Dallan säger åt Tolstoj att komma t.ex och han bara står och glor på honom, och så säger jag åt honom istället att komma eller att han skall gå till husse, så gör han det på stört. Lite roligt är det allt, även fast det vore bra om han kunde lyssna bra på andra också. Och visst vore det bra om han lyssnade än bättre på mig med ibland, det skall jag inte hymla med.
 
Nu blev det ett långt utlägg om hunden, men han har som sagt varit mycket i fokus idag och utöver detta så blev det nosarbete, lek och lite trick,
Tog också lite bilder på när Tolstoj och Dallan kampar lite när vi kom hem från storhandlingen. Blir ofta så att jag lämnar över kampleken till Dallan då han orkar hålla på längre, och det var så härligt att Igor ville vara med. Han hade väl dock flugit som en trasa själv, men en vet aldrig. Tolstoj (och alla hundar jag kampat med för den delen) anpassar ju lätt kraften till den den kampar med. Å andra sidan så har väl Igor inte någon kraft att komma med alls egentligen jämfört med en 40kgs hund... Och så en bild på när Dallan målar huset som jag är tvungen att slänga med... pumphuset that is.
 
 
 
 

Den dyrbara tiden

Solen sken imorse, och efter att vi ätit frukost så slängde jag på Igor en för stor keps och ett par för stora skor och lurade iväg honom bort från tomtgränsen, ner mot skogen. Han följde så sött efter mig och vi kollade på olika löv och kottar. Men jag såg på honom att hans tankar hela tiden var någonannanstans. Jag tog ju bara upp hans dyrbara tid. Här hade han ju glatt sprungit ut i solskenet för att kasta stenar och leka med vattnet i dammen. Dumma mig. Jag visade snart honom vägen mot dammen och han fick ett stort leende på läpparna.
 
Medan Igor härjade med dammen så lade jag ut lite frukost till Tolstoj på lite kluriga ställen så han hade att nosa, sedan gjorde vi en favorit i repris och begav oss till äppelträdet allesammans. Och gissa om Igor var nöjd när jag visade honom att han faktiskt kunde få kasta iväg de äpplen som låg på marken, då de alla såg väldigt tråkiga ut. Så han slängde iväg all fallfrukt ner för stupet och ut i skogen medan Tolstoj låg och gäspade i skuggan... enda tills han fick något busryck vill säga, tog Igors keps och började härja runt. Kepsen är intakt men är i tvättmaskinen. Om vi har tur så krymper den lite.
 
Nu sover både Igor och Tolstoj, antagligen inte så länge till, men det är skönt att ha den här stunden mitt på dagen för sig själv igen. Mycket lättare att orka med hela dagen själv då, och resten av dagen ser ljus ut. Lite slö är jag allt, men en (eller två) koppar kaffe i den sköna fotöljen tillsammans med lugnet och tystnaden kommer nog gör mig gott.
 
 
 
 
 

Minus mannen med dolken

Jag vet att det är ett djävla tjat om det här att jag inte kollar tillräckligt mycket på Bollywood-film. Varför inte bara kolla på mer indiska härliga rullar liksom? Jag verkar ju ha tid att se annan typ av film. Jag har dock kommit på varför, det är nämligen för att det känns som ett alldeles för stort åtangande att sitta och kolla på en film som är minst 3h lång. Hur ofta har en 3h i ett sträck till sitt förfogande liksom, och när det väl händer har en inte massvis med annat som en "borde" göra då?
 
Jag tror dock jag har kommit på en lösning! Jag tänker tackla varje indisk film som en mini-serie. Jag delar såklart upp den i flera delar. Detta kommer såklart säkert förstöra lite av filmupplevelsen, men nu får min Bollywood-torka vara över. Kan inte nöja mig med härliga klipp längre... och påtal om härliga klipp så kan jag bjuda på ett här i bloggen. Vem blir inte sugen på att se en hel film med sådant här? Vem vill inte ha ett dansgolv som ser ut såhär när en går ut på klubb? Eventuellt minus den där snubben med dolken som försöker döda någon, honom kanske en klarar sig utan.