Rainbow Arch Over Clouds

Backa backa, det finns inget att se här osv...

Klockan är strax efter sju och jag är redan så djävla trött att det börjar bli dags att avrunda kvällen. Tolstoj verkar känna likadant. Imorgon är det fullspäckat schema, så det är nog ändå bäst om jag gör tidig sorti ikväll. MEN innan jag lämnar datorn och denna blogg så skall jag sitta och leka lite med google translate - widgeten som numera ligger i första menyspalten till höger. Måste nämligen bli bättre på att öva på min serbiska. Så kan jag tipsa om att alla mina inlägg blir mycket roligare om de läses på danska.

Bloggen kommer alltså att ta en liten paus över helgen. Nu är det iofs inte extremmånga läsare som drabbas utav detta, men de fåtal som bryr sig får vänta med att läsa nya tråkiga inlägg.
Återkommer på måndag den 3/10 med nya krafter, nya dagar och tankar att skriva om.
Så backa backa, det finns inget att se här osv...

 


 

Blåa byxor.

Har varit sjukt soligt idag. Något som min sambo uppskattar mer än mig. Så fort han kom hem så åkte de blå byxorna på kamptrasan åkte fram. Buset med hunden blev till pulande med växterna och Dallan önskar nog att han hade varit hemma hela dagen idag. Själv sitter jag här vid datorn och har gjort ett sketet collage. Usch på mig! *Går ut och gör min karl sällskap*

Släpp sockerbagaren fri.

Min sambo jobbar som kriminalvårdare. Han och hans arbetskamrater lär vara de bästa plitar man kan ha, men de intagna är nog sällan de bästa av män. Men man skall inte dra förhastade slutsatser. Något som den här gamla fina notisen bevisar:


Aftonbladet nappade självklart på storyn också och HÄR finns mer att läsa om nattens upptåg.

Kanske skulle Dallan och resten av gänget glömma att låsa in de intagna oftare, så de har de fikarummet fullt med bullar och kakor. Eller det kanske de redan gör?PERSONAL GLÖMDE LÅSA CELLDÖRRAR
(5/12 2007)

Inom loppet av några månader har personalen på fängelset i Västervik upprepade gånger glömt att låsa celldörrarna. Kriminalvården region öst ser mycket allvarligt på det inträffade, skriver Västerviks-Tidningen.

I fem av fallen rör det sig om celldörrar som vårdare glömt bort att låsa. I ett par av dem fanns det intagna i cellen. Några av de andra cellerna var tomma, men enligt reglerna ska även sådana var låsta.

Vid ett tillfälle påpekade en fånge för en vårdare att dörren till ett avdelningskontor stod öppen.

”Det torde tillhöra de mer självklara delarna i kriminalvårdsarbetet - själva branschidén om man så vill - att dörrar i ett fängelse ska vara låsta”, skriver Kriminalvården.
/ http://www.svd.se/nyheter....