Rainbow Arch Over Clouds

Från bin till hundgård. Nu jävlar är det på G!

Nu händer det grejer här kan jag lova. Nu börjar galenskapen. 
 
Det började väl egentligen med bikuporna, och sedan några dagar så är allt som tillhör dem här. Ramar som skulle kokas och brännas, och det enda som är kvar är att ytbehandla själva lådorna lite och ställa dem på plats. (Just nu står det mesta där hundgårds-"altanen" kommer att vara) Sen så kan bina flytta in, och de kommer att få bo grannar med oss in mot skogen:  
 
 
Som om inte detta vore nog för ett projekt att dra igång med, så skall vi även ta över Junos höns nu fr.om. nu i sommar någon gång. Vi behöver egentligen bara fixa till ett bra hus till dem, så finns allt annat. 
 
Och så projekt tre. Det som handlar om hundgården. Ett projekt vi tänkt dra igång med sedan vi flyttade hit för 6år sedan. Men eftersom vi aldrig riktigt kom till skott så blev det att vi köpte färdiga hundgårdssektion (extra robusta på 36kvm). Och luskar man omkring tillräckligt länge på nätet så kan man komma billigt undan. Från att ha tänkt att punga ut ca 15 000kr, så hittade vi samma typ för strax under 8000kr med fri frakt. Och idag så har de då fraktats hit. 
 
Vi bor så svåråtkomligt häruppe på berget, så vi fick hämta dem själva nere vid vägen. Killarna i huset har fått bära och nu saknas bara några meter reglar så skall åbäket upp sen. Det är dock ingen större panik. Först när snickarna kommer hit under sensommaren/hösten så skall det ju byggas hundkoja, och som det ser ut nu så är det inte så att den kommer att behövas. Jag är dock inskriven på arbetsförmedlingen istället för att vara sjuksrkiven fr.om. i fredags, då de på öppenpsykiatrin (och fk) inte hjälper mig med praktikplats, så då satsar jag på att gå som arbetslös istället med fortsatt kontakt med psykiatrin. Men jag ska även satsa på att försöka plugga in lite ämnen på komvux i höst som jag lär behöva för att komma in på rätt utbildning i framtiden. 
 
Det är ju lite så att, även fastän vardagen kommer se likadan ut för mig och hundarna ett bra tag framöver, så är ju en ordentlig hundgård iaf en trygghet. Att slippa oroa sig över var man skall göra av hundarna om man lyckas få ett passande deltidsjobb eller en liten praktik, är ju något som verkligen behövdes. Sen så kan det ju behövas att de tränas till att trivas i den också (är ju inga - och kommer inte blir - några "hundgårdshundar"), men det skall vi nog få till. En riktigt lyxig hundkoja, en liten pool, och lite annat är planerat. Så den kommer iaf vara så bra som en hundgård bara kan vara. 
 
Lite bilder på hur det har sett ut idag med allt stimm (med snoppcensur då Igor vägrar ha byxor på sig men gärna vill vara med på bild) 
 
 
Vi har ju mer byggprojekt på G, och allts som allt så ser jag framför mig hur vi är nära att skapa oss en liten lantgård häruppe på berget. Vi kommer ha vår honung, våra ägg, våra grönsaker (fan vad de växer!) och så vår stora hundgård. Nu är det bara ett par grisar och getter som saknas... och ett par hundar till. Men om vi vi skall kunna utöka vår familj med hjälp av fler djur, så måste jag bli frisk nog att börja bringa in lite cash till stugan. Och om jag gör det så finns mindre tid för djur. Det är svårt det där. Men vi skall nog få ihop det. Men tills dess så får vi roa oss med det vi har, och det är inte lite vi har för tillfället. Helt galet. 

Kommentera här: